My Beautiful Life
From Allah, to Allah

Sunday, 31 July 2011

aku gilakk !

salam .






wajah keGILAAN aku doo . tidak di-edit . harap maap .



okay , today aku gilak gilosss weh . aku tak tahu nape . maybe aku kerja 7 hari tanpe henti kot . bhahaha . rajinlah sangat . poyo jee .


pagi tadi , sampai tmpt kerja , aku lapar weh . tetiba teringat kat sis Fasya yang dia nak masuk kerja pagi . soo , hape lagi , aku pon suruh dia belikan sarapan aku for today .


yang takley bla nye , aku tetiba ngantok tahap gaban . rasa nak tidoo je jaga at cashier tu . waahhh . kalau dapat tido bebetol okay jugak . ni jap lagi kena hempuk ngan manager aku kang .


soo , untuk menghilangkan rasa ngantok , aku pergi peti sejook kat kedai tu , ambik lah air yang boleh bagi aku terkejut bila minum . tahu ape ?



VANILLA COKE jee.


hahahahahaha . aku nak minum REDBULL tak sedap.aku amik lah ni . opss, bukan amik , BELI yee . haha .


then , sarapan pagi aku tetibe sampai . hape lagi , cecepat ambik , pergi bilik staff , MAKAN lah !


cashier serah pada Sis Fasya . hahaha .


masa ngah makan tu, aku boring gile kot tetibe . nak tahu ape aku buat ?


nak hambik ni tengok !








hah ! nampakkan aku minum vanilla coke . makan pulak mee gorang , mmg sedap doh . berGAS gile .






HAHA. padan muka kau gmah ! tu diaa . minom lagi air GAS !




hahaha . sakai banget seyh muka aku . malu malu malu . 

sila kutuk & muntah yee sebab aku tahu korang nyampah tengok muke aku ni ,. hahahaa .



ni muka paling sakai aku pernah ada .






korang hado ?? tak kan kan kan ? HAHA . soo , sila jeles . huahuahua .





then , kegilaan aku terserlah lagi bile makan tengahari . haha .








tuka menu . tengahari aku minom air LIPTON RED TEA . totally TAK SEDAP ! suku je aku minom then pass kat SIS AIRU .




muahahahahaha . ingat aku suke ? memang tak lah ! aku kan pelik weh .


after makan tu , aku ternampak satu adegan hott gitu gitu . HAHAA .

wow !


dalam hati lah .


untunglah ada orang boleh DATING wooo !


haku nak jugak bhai . hahaha .


ni haaaa .......................................




jeng

jeng

jeng

jeng

jeng

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



nampak tak ?? TAK sangat kan ? okay , zoom lagi dekat !




JENGJENGJENG !






hahaha . nak tengok lagi ? jap..................







haa . takat ni je aku boleh tayang kat ang pa . aku tangkap sesenyap ni ang tahu . depa tak tahu satu hapak jadah pon . haha . *minta maaf*




*sorry to SIS FASYA && KHAFI . hehehehe :)

congrate yea dpt together gether ^^




k that's oll .




k baii



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Friday, 29 July 2011

sakit oh sakit

salam .

today aku just nak share ngan korang apa yang aku rasa after tergolek golek jatuh eksiden semalam okay . hahaha



korang nak tahu betapa sakitnya badan aku today wehh . memang pehpeh lah kan . kena air sikit dah terjerit jerit lah bagai . haih . redo je lahh . then , nak mandi , memang slow motion giloss . selalu 10minit tapi dah jadi 20minit kot . hahaha .



mana tak nyee , nak pegang gayung pon tak larat wehh . tangan aku sakit sangat . huh .tuhan saje yang tahu . even nak bukak pintu select kat shell pon orang yang kena bukak kan . sampai manager aku tadi cakap ,


"alolooo , manje betol lahh !"






ahahahha . actually bukan manja lah . tapi ni terpaksa beb . dah tak larat kan , nak buat cam mana .


okaay sambung .


today aku g keje naik kereta . wohaa ! hahaahhaa . bukan fobia or umie risau pasal aku , tapi sebab hujan lebat giloss pagi tadi . hehehe . tengss mom sudi hantar yee :)


haha , bunyik gempak je kan ? tipu tipu je .


korang boleh bayangkan aku kerja hari ni sangat lembap . i means , jalan terhageh hegeh macam kura kura . tapi rasanya kura kura laju sikit dari aku . hohoho



means , badan aku totally SAKIT wehh . biasa lah , tergolek atas jalan , kalau tak sakit tu , ajaib lah . aku tak tahu sampai bila cam ni . if lama sangat sakit , aku kena g hospital kot . buat x-ray . yolaa , kot kot ada tulang aku yang dah longgar ke kan ? hahaahak .


yang kritikal nya , muka aku sekali sakit ni weh . nak sapu air at muka sakit woo . sebab bengkak kot . bukan sebab luka . hmm , kira luka dalaman lah nii . memang sakit . ya Allah , sabar je lahh .


korang , korang doakan lah cik gmah sehad okay ?



tak sehad pon , badan aku tak sakit lagi pon kira okay lah .


sobsob :( soo sad . ahad ni nak shopping weh . hope aku kuat semangat jyeah !!!!! yolaa , nak shopping kan kena bawak barang banyak nanti . tangan aku dah lah tak kuat nak pegang hape pon sekarang ni . waduh waduh , gawat gawat .


NUR AZIEMAH kuat !


jyeah !



k baii




tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Thursday, 28 July 2011

excident wohh !

salam .

weh , nak story ni . hot hot hot ! haha .

cenggini , pagi tadi aku g keje awal tau . then aku rasa dalam dompet aku just ada RM2 jee . hahak . aku pon pergi lah kuar kan duit kat bank tau . then , after tu , aku bergegas g tempat kerja .


Ontheway g kerja tu , aku TERLANGGAR sorang abang ni . dia kerjakat area bank tu jugak . aku tak sangka langgar dia weh . dia dari persimpangan . aku memang dari jalan . dia main jalan je . aku pon terus je lah bawak laju laju . memang aku langgar belakang kiri motor dialah kan . dia pulak langgar depan motor aku .

then , aku teruss ciom jalan . bhahahahah . korang nak tahu apa dalam fikiran aku masa terseret tu ?


"ohh , cenggini rupenye rasa orang eksiden. best jugak terseret jauh jauh . "




memang super stupid punye pemikiran aku time ni weh !

aku tak tahu nape aku terlintas nak cakap benda ni .


then , aku cecepat angkat motor aku yang aku rasa macam hancur . actually tak pon ! hahaha .

alhamdulillah :)


aku tak sangka aku kuat gila angkat motor tu . then , aku carik abang tu .

ada sorang lalu , dia tolong abang tu . AKU ?? TAKDEE SAPE YANG TOLONG WEH !!!!!!!!

huh . aku tahu aku kuat ! mesti diorang mcm salahkan aku je . aku cecepat minta maaf kat abang tu .


"aa...aa...abang , saya minta maaf tau . saya tak sengaja langgar abang . saya salahkan ,. sorry ea bang ..."




huh . au takot weh kot kot abang tu suruh aku bayar motor dia . hahahahahahaaha. then , dia cakap ..




"Err .. takpee dik , abang pon salah jugak . adik okay tak ? ni asal tangan macam menggigil je ? "




hahahahaa . aku pon tak tahu , yg aku tahu , after dia cakap cenggitu , aku terus start motor . TAK HIDUP !!!!!!!!!!


memang pehpehpeh lah weh ! seram aku , jgn lah motor ni buat hal . aku baca baca doa , then baru ley start. afterkenalkan diri kat abang tu , aku terus cecepat minta diri .


sebab aku nak cepat . nampak sangat aku yang bawak laju kan ? haha

sampai shell , nangisss ...........................

biaselah , aku kan ? hahahahahaa

then kak airu suruh aku diam . dia cakap jgn nangis lagi . pas tu , baru aku sedar bayak darah and bibir aku darah sikit .. muke aku okay , tangan je luka . kaki melecet . wahhhh . memang kenangan ahh .


mula mula aku tak rasa sakit tau . then , dalam kul 5 cam tu , aku terasa keperitan nye wehh . walaweh ! sakit nye !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


adoi .... YA ALLAH.....tadi tak rasa , skg , ha ! hambik kau !


then , bos aku terkejut giloss . aku citer penuh emosi kot . hahaha


after samapai rumah tadi , aku terus bagitahu umie . dia gelak je . then benda first dia cakap ,



MOTOR MACAM MANA ?




pehhhhh . anak dia taknak pulak tanye ! motor dia tanya dulu . pastu , dia kua , terus cek motor !


aku punya badan dah sakit wehhh !


sobsob .


taknak dah bawak laju laju . 80km cukuplahh .



kbaii



tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Wednesday, 27 July 2011

konon pemes !

salam .

today memang boring kot .

aku dah tak tahu nak buat hape .

tapi an , even mlm tadi aku mengamok and tension giloss , tapi siang tu actually happy giloss . hahahaha . apa tah aku cakap ni . haih , pelik .

okay , cenggini , dalam satu hari aku kerja tu , mesti ada customer cari aku doo . pehpeh . nmpak kan yang aku hot ? pemes ?


BAHAHAHAHAHAH .


woy macik ! sedarlah ! PERASAN jee manjang !





okay , saya memang suka blackforest**




see ! jelas kan kegedikan saya ? ni lah muka perasan ! **sila geli .




hahahaha . saya memang kuat perasan tau . sila muntah sekarang . haha .

memang lah dalam satu hari tu , ada je customer tanya pasal aku kat membe yang lain . suruh kirim salamlah bagai .

nasib baiklah yang kirim salam tu semua **HANDSOME .

bhahahaha . kalau tak , memang tak jawap lah salam diorang tu .
huhu .

okay , malas dah nak taip . entry kali ni cuma nak perasan kejap je . konon pemes .

walhal tak ! hahaha. tolong geli eh dengan statement ni ^^



k baii


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Friday, 22 July 2011

TAK TAHU

salam .

today takdee story yang hot hot lah . cuma aku sedang kepelikan dengan status aku sekarang . HAHA .


hape lah kan ? sendiri punya status , aku sendiri tak tahu .


in a relationship


korang percaya ke status ni sekarang ada kat aku ?


tak kan ? HAHAHAHA .


aku pon tak tahu .


rasa rasa ada orang ngaku dia bf aku . tulah dia bf aku . haha . sakai .


k baii


tqvm .



LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Thursday, 21 July 2011

gilakk !

salam .


today memang hari yang penuh kejutan weh . siyes . tadi masa aku keje , aku dok bahagian cashier .


well , bila jadi cashier , macam macam lah benda yang kena cakap an . promosi lah bagai . tetiba , sampai lah kat 1 customer ni , aku just sempat cakap

SELAMAT DA........  je . patot nye skrip penuh aku selamat datang .


kau tahu kenapa ?




yang datang WFN . yeah . budak yang aku story pagi tadi tu . walawehh , terkejut beruk aku dibuatnya .




dia memang boleh dipanggil 'crazy man' do . sorry lah kalau kau baca . tapi , aku memang pelik ngn dia ni . aku cakap taknak tu lah yang dia buat .




okay , sambung .


dia datang  , isi minyak .

then tanya aku ,

"weh , balik pukul berapa ?"
"kau puasa eh hari ni?"


so , aku jawap apa yang perlu je lah .

after dia blah , aku jerit "SAKAI LAHHHHHHHHHHHH !!!!!!!"


yelah , aku tetiba nyampah weh ngan dia .

next , dalam 2 jam lepas tu , dia datang lagi .

masuk dalam kedai , terus bagi something kat aku . nak tahu apa ?


BEAR .

dia fikir aku suka bear kot . aku tak suka  bear actually . sebab mak aku dah pernah buang semua bear bear kesayangan aku wehh . sobsobsob :(

dah lah yang bagi tu ex-bf aku yang first sekali . sape tak sayang weh .....

bff aku bagi pon mak aku buang jugak . lagi lah nangis aku masa tu . mak aku cakap malaikat rahmat nanti tak masuk rumah kalau ada patung . memang pon , aku dengar ceramah pon dia cakap cenggitu .


hm , redoo je lah . that's why aku tak suka bear . kalau nampak jual kat kedai pon, just boleh cakap alololoooo , comelnya ! sebab aku tahu ,bazir je aku beli , nanti kena buang . hahahak .


okay .




ni haa . tu dia bear nya .

warna coklat . tak minat sangat . kalau merah tu hot lah sikit  haha .




sory , lighting tak cantik . tak bape nmpak lah bear ni .




kotak je ni wehh . colour biru . favourite aku kot .



ni plastik dia . haa . ni lah dia bagi aku tadi .




okay , even dia punya niat baik , tapi aku tetap tak suka . 

aku rasa macam benci doo ngan dia .


aku memang jenis cenggini . if dia buat baik ngan aku , lagi lah aku benci dia . haha .

okay, aku story kat umie tau pasal benda ni . dia mestilah back up aku kan ? hahaha . dia cakap buat tak tahu jee . aku pon dengar je lah cakap dia . fine .


k that's all .


k baii ,


tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

RIMAS DOH !

salam .


selamat hari khamis :)


today , aku takdee lah nak story panjang lebar sangat kan , just aku tak puas hati sekarang ni .


WFN , kau ni memang tak paham ke aku cakap ? aku taknak kau ganggu aku for a moment days ni lah . kau memang pelik kan ? huh , susah lah kalau kau jadi boyfiee aku . kau asyik paksa aku balas text kau pehal ? aku kan dah cakap , for a moment je . yang kau gelabah bagai tu nape ? ada aku cakap aku marah kau ke ?




haiyoo . tak paham aku . 




dah lah tak habis habis dengan soalan bf kau je . rimas kau tahu ?!




tengok lah ni !




korang nmpak tak ayat dia ? dia ckp , dia akan stop reply text aku if aku balas text dia . huh .

pas tu text sory sory sory sory banyak banyak kat aku .




then , aku reply ,


ONLY DEAD FISH SWIM WITH STREAM .

bak kate membe aku lah kan , haha .


then , dia diam kejap pas tu balas lagi .






FORGIVENESS IS LIKE FAITH . YOU HAVE TO KEEP REVIVING IT .

actually satu hapak jadah aku tak paham pe yg dia text ni .



tension aku .

tu baru text . tu pon berlambak dia hantar benda yang sama .

missed call belum tengok lagi . 


pelik . ada jugak orang cenggitu haisy .


k baii


tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Wednesday, 20 July 2011

bestfriend saya

salam .


okay , petang tadi keluar dengan bff aku tersayang :)

sumpa rindu gile kat dia tahu ?


dah sebulan cm tu kot tak jumpa sayang aku ni . hoho . nipon dapat jumpa sekejap jeh . tu pon sebab aku tak keje today :) hahaha .


okay , cm biasa lah kan , after jumpa , lepak lepak jap , gosip gosip benda baik , acehceh . haha .


then baru ke destinasi sebenar nye . hihi . dekat 1 jam lebih je lah ktorang dapat jumpa jumpa . then , dah maghrib . lagipon rumah kami dekat dekat je . 1 taman . soo , tak kisah lah nak jumpa . cuma dia agak busy tolong mak dia buat popiah . mak dia bisnes popiah tau ! HAHA . **promot jee . aku pulak busy keje . soo masing masing busy lahh .


fatin nadhira , miss kau lahh syg !


okay that's all nak story :)



aku && fatin :)




okay , sile gelak . muke huduh right ? bhahaha ^^




okay , muke bajet cun ! haha



fatin dok sibok pilih syiria . aku dah peluh time ni dok tunggu dia haha .




okay , yang ni last . tapi aku rasa , posing kami same je style nye . hahaha .



*actually ada lagi gambar , **malas nak upload & edit .


a lot of love to Fatin Nadhira :)


k baii 



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

love ?

salam .


today is wednesday right ? okay , sangat boring . aku cuti hari ni . tak kerja . soo , boring lahh . dah lah nak bagun sahur pon tak jadi . haih , ape pon tak boleh .


soo frust !


okay , ingat tak entry aku yang lepas lepas , aku ada janji nak bagitahu korang something kan kan kan ?


okay , nak cerita lah ni , hehehe :)


**malu malu lah pulakk .





okay , just wanna say :





jengjengjengjeng








i




love




him




huahuahuahua




dah , jangan tanya siapa orang tu . malu la , malu nak cerita .


tunggu masa yang sesuai okay .




love ? jyeah .




k baii



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

short story

salam .


okay , ni just entry pendek je .


what ?


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

saya tak boleh terima awak !





k bai 



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Tuesday, 19 July 2011

APPROVE or DENY je ?

salam .


hye all :)

today , kepala hotak'ss aku agak serabut sikit weh . hm .


tak tahu nak cakap macam mana lagi tah . lepas satu , satu yang datang . ehh , pe kau ngarot ni gmah ? lepas satu , dua kan kan kan ? HAHAK . okay , lepas satu , dua yang datang . hm , tak best ahh ayat nye .


okay , lepas satu , satu yang datang . apa yang datang ? dr tadi datang jee . tak paham betol baca blog minah ni kan ?


haha .

cenggini , after aku agak gado gado ngn WFN  hari  tu , ktorang terus tak contact daa . tetiba je malam tadi dia text aku . okay , aku reply je ahh . okay , settle dah kot benda tu .




the NEXT is .........................................................






KAWAN aku jugak . aku memang terkejut beruk lah kan dapat text dari dia . aku ni dah lah jenis yang suka main main . even orang tu panggil aku syg , aku layan kan jee . sampailah sekarang ni , kawan aku yang sorang ni rupa rupanya dah  fall in love dengan aku . walawehhh !






masakkkk aku !




story nye camni , masa mulamula aku kenal dia kat TUITION DELTA KLANG . masa tu kami same same form 5 . totally aku nak bagitahu korang yang dia memang sombong gila time tu . even aku pandang  pon , dia buat tak nampak je . okay , fine . aku budak kampung je . tak se'hot' dia kot . acehcehceh .




then , after habis spm , tuition pon dah habis kan ? soo , terus tak jumpa . 




tapi tapi tapi tapi tapi ,

banyak betol makcik ni punya tapi , haih .


masa aku masok form 6 , at SMK SYAHBANDARAYA , aku tetiba jumpa dia balik . hoolaaa ! aku memang terkejut ahh tengok dia ada . dia tetiba panggil aku , masa orientasi tu .



dia :"ehh , macam kenal je . tuition delta kan ?"


aku : "aah , tu la , patotlah macam pernah nampak jee ."




acehcehceh ,



then , kami bertegur sampai situ jee . and and and , tak sangka kami 1 kelas masa form 6 tu ! aku pon buat tak tahu lahh . borak pon guna kau aku je masa dalam kelas . sampailah satu hari tu , dia nak bla pergi u kan ,  dia datang kat aku, minta nombor fon aku . soo , aku bagi je lah . sebab dah kawan kan ? hehe .


aku pon ingat dia minta sesaje je . tak sangka dia minta tu ada makna tersembunyi . aku biar je lahh . dalam fb pon dia im aku .aku balas cm biasa . sampailahh satu ketika tu , dia tetiba buat soalan pelik kat aku ,

"awak , saya nak tanye awak boleh ? "




aku cakap ah boleh . tapi dia tak nak cakap dalam fb . dia cakap dalam fon . dia text aku wehh ! tetiba je dia text cenggini ,


Awak didapati bersalah kerana :


awak mencuri hati saya ,


awak masuk dalam mimpi saya ,


awak mengganggu fikiran saya ,


awak dijatuhi hukuman ,,


MENYAYANGI SAYA SELAMANYA . tiada bantahan !!










pehpehpeh .

memang terkejot lah aku ! gila kau ? aku boleh balas gelak gelak .

dia cakap ah , dia serius . dah lama nak cakap , tapi takleh nak cakap .


hadoyyyyyyyyyyyyyyyyyyy . aku fenin doh .. benda sekarang , aku pernah story kat korang kan yang aku taknak couplecouple ni ?

kalau aku terima dia , aku dah langgar perjanjian !


tak baik cik gmah hoii .


now , aku sedang buntu . dia menanti jawapan dr aku wehh . hape aku nak jawap ?

pleasa , HELP me :(



MUHAMMAD




okay , atas tu ah name dia . ringkas je kan ?


k baii ,



tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Monday, 18 July 2011

puasa oh puasa

salam .


okay ,, entry kali ni pasal aku laa . tak kan pasal korang kot . haha . okay okay , teruskan sahaje cik gmah .


okay , ehh , bape banyak "okay" tah aku dah guna dari tadi . tapi tak okay okay pon . haisy . 
okay , kali ni betol betol okay , okay ?


haha . 

okay , hari ni kan aku puasa , aku ada story kat korang kan yang aku just makan maggie goreng je ? soo , aku dah terima padahnya hari ni . bhahaha .



why ?




JENGJENGJENG ........

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.







haaaa ! kan dah jadi cenggini ! sumpa , ini benar . tiada pemalsuan langsung . hahahha







dah tengok kan ? how come tah like this . ha ! sebab perot aku dah masok angin . bila dah masok angin , angin tu pon berputar putar mengelilingi dalam badanku . and and , angin tersebut naik ke area kepala aku .



sooo , jadilah cenggini . 








haa , ni dah pening pale gile . sampai aku beli minyak kapak , sapu 1 kepala .





aku memang tak boleh kalau tak makan wehh , ni la jadi nye .

actually , masa sampai keje tadi okay . tetiba dalam kul 5 tu , aku rasa nak pitam . masuk dalam kedai , duduk jap . tak lama , jaga kat luar balik coz today aku kena jaga luar .


then , masok balik sebab kak fasya [membe tmpt keje aku lahh] suruh rehat jap . aku masok lahh . then , manager aku tetiba kuar office , then cakap ,


"gmah , tak sehat ke ? pergi lah rehat dulu . masuk dalam office sana ."


wahhhhhhhhh ! aku terharu seyh ! aku pon jawablahh ,



"ermm , takpee lah abg azli ... gmah okay kot ni ..."


padahal tak okay pon . HAHAHAHA .


then , aku hangkut badan aku pergi surau . smbahyang sekali lahh . aku rasa memang tak tahan giloss wehh . serius ! tak main main .

aku baring ahh , sambil sapu minyak kapak . last last tetido . around 15 minit jugak lah aku tidurr . aku taktahu lah ada orang masuk surau ke tak . hahahaha .


aku tidur je . yang pasti ,, after aku bagun bagun je , ada orang masok . fuhh , kalau tak , maluuu lah aku , hehehehh :P



after that , aku keuar dari surau untuk teruskan keje aku . ewah ewah , aku di bayar gaji bukan untuk tidur semata mata . haha . then mmbe aku tanye , 


membe I :"ehh , ingat kan kau dah balik tadi ! "

membe II : "laaa , kau pergi mana ? lama tak nampak . menghilangkan diri yea ? "



aha ! bunyik semua perli aku gile gile . hahahahaha . sabo je laa .


then , aku rasa nak pitam balik . masok kedaii ahh , pe lagi . 


and and and , bila aku rasa mcm lemah semangat je , mesti aku akan cakap ,


sabo gmah , saboooo . sekejap je lagi . gmah kan kuat ! jyeah !


haa , cenggitu lah , nnt mesti aku bersemangat ! hahaha .



okay , esok nak puasa lagi . 
hope aku kuat !

aminn . 


2 hari je lagii gmah !


k baiii



tqvm .


LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

semangat yeah !

salam .


okay , today aku puasa . puasa ganti lahh . HAHA . aku tak bangun sahur pon pagi tadi , just makan pukul 2 pagi . makan pon maggie gorang aje . that's why sekarang ni perot aku sedang menyanyi lagu rockkk gitu !


bhahahaha .


okay , sangat tidak sopan .



dah lah malam tadi umie beli aiskrim bebanyak . wooohh . sedap siott . aku teringat ingat jehh .


hahak . takpe takpe , tinggal 5jam je lagi cik gmah . sabarrrrrr . nnt buka puasa kat tmpat keje , boleh order yang sedap sedap .


biasalah , makan kan ditanggung . sooo , suka hati kau lah nak makan apa .



okay , tak sabarrr .

perotku dah sakit mencucuk cucuk .


cepatlah pukul 7.30 pm !!!!!!!!!!!!!



tengok , siap letakgmbar ade pinggan lagi . nmpk beno lapa nye .





hey , inilah saye . budak gedikk . muahahhaa .






okay , baii ,



tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Sunday, 17 July 2011

shopping !

salam .


okay , actually , tadi g shopping . tapi shopping kali ni just shopping brg aku jee . brg peribadi . hihik .

bkn shopping melampau lah kan . biase biase jee . at tesco bukit tinggi je pon .

cenggini , actually , nak pegi petang tadi , tapi aku pegi tidoo pulak so , tunda ke malam lahh . then tetiba je akak  aku call umie , tanya na g mana2 ke .

umie cakap lah nak g tesco , then , dia nakikot . habis ahh kalau dia ikot . masak ahh !



berasap aku . tahu nape ? dia suka goda aku untuk bayarkan semua barang yang dia nak . untunglahh . aku je yang rugi . okay , sementara carik carik barang tu , kami pon snap snap gambar .


ayah , umie , adik , azie [aku laah] , kaklong , hilman .


jom layan gambar2 kami ni okay !






aicehh , sibok nak pilih yogert . kunon mkn . HAHA .






okay , saya pakai baju kurung :P





umie dengan kaklong . poyohhh !




ape kau posing cik gmah ? polikk sajo . aku tahu , aku tinggi  tak reti posing -,-




ehem ehem , aku tak paham ape status dorang ni . HAHA . ayah and and sister haku .




amboii , umie ngan ayah pon sibok jugakk . ecehcehceh .




muke natural kami :) aku ngan sis lahh .




okay , semua natural . no edit langsung . sebab
*malasss . 

BHAHAHAHA .



k baii , that's all :)




tqvm 

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Saturday, 16 July 2011

awesome gituu !

salam .


hellow !


okay , dia marah aku . sangat marah gila kot . aku tak tahu nak cakap apa sekarang :(  hm , kenapa benda ni boleh serius cenggini wehh ??


please lahh . come on dear !



okay . forget it for a moment :)




now , jeng jeng jeng jeng !


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





hikhikhik . why dok happy saja cik gmah ni ? pasai pa ? gila kaaa ?

hahahakkk .



satu dua hari ni sangat excited sikit lah . hehe . nak tahu kenapa ?








haisy , not ready yet !




laterr lah aku story yeah ! janji :)



hikhikhik .


k baiii ,




tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Friday, 15 July 2011

cuti yeay !

salam .


okay , today jumaat kan kan kan ?

aku cuti :))) hehe . lebar sampai ke telinga aku senyummm . [tifuu jee] haha .


today aku takdee plan nak keluar pon just nak duduk rumah . rest & tidur . hikhikhik . and and and , seperti yang dijanjikan , acehceh mcm lah aku ada buat perjanjian ngan u olls kan ? hakhak , okay sambung , seperti yang disebut awal tadi, aku nak rest je kat rumah kan kan kan ? haa , soo , after bagun sembahyang subuh pagi tadi , aku pegi sambung tidur balik . wahahaaha . 




sampailah umie kejut banyak kali . aku buat buat tak dengar jee . around pukul 11.56 pagi kot barulah cik gmah ni bagun . tu pon lepas aku rasa lapar jee . hohohoho . teruk seyh anak dara ni . sekali sekala je okay ? shhhtttttt . diam tau . jangan bagitahu orang lain . hikhikhik .






dah lah tak mandi lagi , aku terus online fb . haisy . pe nak jadi tah . sebelum tu , aku tetiba berhajat nak tengok cik pinky [fon aku] . dari semalam aku silentkan . tak tengok pulak tu . tah apa yang jadi tah .




then , aku tengok ada dekat 100 miss called dr wfn . text pon berlambak giloss . aku biar jee . sampailah dapat 1 text paling seram dari dia .






"Aziemah , daripada kau buat aku macam ni , lebih baik kau bunuh je lah aku ni ............ Sedih sangat sangat sangat ."






pehpehpeh . menyirap darah aku baca . serammmmm ! aku teruslah reply .

tapi , takley lah bagitau korang pe yang aku text ehh ?

hikhik .


after that , tetiba posmen tenten at rumah au suruh amik surat . haisy , posmen nih . aku dahlah nga tak mandi lagii . hahaa .

bukak bukak je surat tu , memang dah agak lah , surat tawaran dari KOLEJ POLY-TECH MARA .

aku biar jee . aku saje je apply hari tu , tetiba dapat .

DIPLOMA IN ACCOUNT .

okay , fine . aku bukan suka sangat dengan akaun . serius , masa sekolah dulu memang ambil akaun , tapi aku selalu tidurrr dalam kelas akaun . that's why aku dapat D mase spm untuk subjek tu . HAHA . alamak , kantoi . :P


hahaha . oay , after bagitahu umie pasal tu , aku masok bilik then fikir . benda tu pendaftarannya 18/7 ni . isnin depan woooo . gila kau ? mana lah sempat aku nak g carik barang barang aku semua pe jadah bagai . nak buat medical check up lagi lah . haisy . lagipon hati aku tak tertarik nak pergi sana .

aku dapat dekat Bangi je . memang lah dekat jee . tapi aku dah dapat bayangkan , tak best ! sebab dekat sangat , aicehhhhhhhh . berlagakk ! hhhaa.


then , aku simpan je surat tu . malas nak baca . and and and tetiba je sis aku datang , lepaklepak kat rumah .
pastu , dia ajak aku pegi beli barang dia . aku ikotlahh . aku , bab jalan cepat jee . hakhakhak .


tp , kitorang jejalan dekat dekat sini jee ,. takde lah jauh macam selalu .


okay , sis saya tengah gelabah tu :P 
   

maaf , saya bukan promoter jam . cuma batak seejap dengan red watch ksygn saya seolah-olah korang saya seorg je yang pakai jam kale merah ni ! haha . saya batak okay ?




k lahh , that's all . yg lain malas nak upload . hehe .



k baii . esok kerja balik :(




tqvm .



LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

cik pinky jerit jerit !

salam .


lah . how come ? tiba-tiba je bagi tajuk entry cenggini . HAHAK . okay , first .



aku punya cik pinky [handphone] aku ni bising je dari semalam . haih . rimas aku .


please lahh . aku dah rimas kau asyik tanye pasal hubungan kita je . aku taknak , taknak lahh ! jgn paksa bolehh ??


aku tahu kau memang baik , kau dah lama tunggu aku kan ? aku tahu semua .


actually , aku bukan taknak kau . just aku takdee perasaan cinta ngan kau doo . aku tak tahu nape hati aku susah sangat nak accept kau . SUSAH SANGAT .






Aku tahu , aku tak patot buat cenggitu kat kau . tapi kau kenalah faham . if aku dah tak boleh terima kau as a friend , so kau kenalah redha . aku bencilah kalau kena paksa paksa ni . kalau aku dah benci someone tu , pahampaham jelahh . harapanlah aku nak kawan orang tu lagi . hope kau paham .



aku rasa fun giloss jadi single wehh . even tiba tiba jee pas ni kau nampak aku dah ada couple lain . tu memang aku betol2 seriuslah . tapi aku still tak jumpa siapa2 lagi yang aku rasa serius aku minat .


memang dalam mind aku tengah berputar-putar someone . aku mengaku , aku macam ngah angau ngan dia ni. tapi , aku try buang jauh-jauh . taknak lah dia tahu . kalau dia tahu , malulah aku .


hahahak .


okaylahh , fine . handphone cik gmah akan di silentkan for a moment .


maaflah pada friendss yang mesej tak dibalas & call yang tak diangkat , later lah we contact yeah ?




WAN FAZLI NAZRIN








please , aku hope kau paham . aku taksuke kau sentuh bab ni . kalau tak , selagi tu lah aku tak kan angkat call kau .



k baii ,





tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Thursday, 14 July 2011

Bagaimanakah ??

Salam .


tah apa jadah aku tulis title cenggini . polik den . apa yang aku nak buat actually ni ?

okay . nak share something ngan u ollss :) 


what what ? haha .


wait . 



okay , now i'm sooo sad ;'(


tak caya ? ce tengok ni .



hohoi , huduh betooii muke aku ni nangis . da lah . nyampah tengok . haha .



alalalaa , acahcah je ni . berlakon :P haha



***actually gambar ni takdee pape function pon kat entry kali ni . HAHAHAHAAHA .



okay . actually takdee lah sedih mana . cuma aku rasa rimas doh sekarang . know why ?? sebab aku taksuka if orang paksa-paksa aku couple . hey ! hati mana boleh paksa ! aku taknak , taknak lahh ! jangan paksa boleh takkk  ????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


rimas ko tahu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




hah . tension aku . aku taksuka , taksuka lahh hadoy . understand ?



okay , if kau baca. hope kau paham . susah aku nak approve kau jadi boyfiee aku . so sorry . bkn aku tak suka kau . tapi hati aku susah nak terima kau . aku lagi suka kita kawan . jd besties .


okay . .malas nak merapu bagai . thanks a lot because selama ni kau baik ngan aku . ambil berat pasal aku semua . okay. aku hargai semua tu .


au sayang kau sebagai kawan je wehh . tak kurang tak lebih .

okay ?

k bai ,



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Wednesday, 13 July 2011

alamak !

salam .


hadoy , nampaknya aku macam dah langgar perjanjian doo !



how come like this gmah ??


i don't know anything lahh . it happened in wrong situation . it's okay lahh . let's chill :))


even aku dah tak tahu nak explain how . hahaha .



the more important is , I LOVE YOU . 








HAHAHAHAHA .


you know what ? just shut up !





k baii



tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Sunday, 10 July 2011

TAK SUKA INI !

salam .

hye korang . nak tanya , korang mesti ada makanan yang korang tak suka right ? even makan semua , tapi mesti ada yang korang rasa macam ,


"errkkk ! last lah aku makan benda ni ! taknak dah ! "




kan kan kan ? tifuuu lah if takdee :P

hahaha .


aku lagilah banyak benda yang aku tak suka makan . tapi orang lain bukan main lagi favourite giloss benda tu .  hahhaa . aku sememangnya pelik . tulah namanya cik keding'ss . makan semua nak memilih je .


aku rasa , better aku makan apa yang aku masak by myself wehh . orang lain masak belom tentu sedap && BERSIH kan kan ?


senang cerita , aku tak makan makanan barat barat ni . if bestfriend aku , memang dah tahu sangat ngan aku ni . if keluar ngan diorang , diorang tahu lah nak g makan kat mana .


even benda tu mahal && sedap actually , aku tetap tak ada nafsu nak makan . kalau tak , aku akan mengeluarkan muntah . erkkk . hahah .

it's very dangerous right ? can make people angry with me . haha .


soo , aku ni simple sangat . makan yang ala2 kampung gitu . gadis melayulah katakan ! aicehhh . haha .

kalau ngan boyfiee2 aku dulu , [cehh , gaya macam ramai boyfiee ! hahha ] diorang memang WAJIB tahu bahawasanya , aku taksuka makan benda2 alah tu . peratus aku akan muntah is 99.9% lepas makan . hoho . memang allergic lah .


ni haa ! tuh dia !


FAST FOOD .


PIZZA - memang lah sangat allergic giloss tahap gaban . tak kiralah pizza hut ke , dominos ke , or something else like that lahh kan , aku tak suka ! bau nya pon boleh make me feel like erkkk . nakmuntah !




tengok , memang taklah ! tak sedapppppppp ! nak muntah gilee .








lantaklah orang nak cakap aku ni ketinggalan zaman or what , aku tetap tak suka lahh! hari tu bos aku belanja makan dominos pizza ngan pizza hut . ingat aku suka ?

tak doh ! aku bau jee nakmuntah dahh . HAHA . bos aku terpaksa keluarkan duit dia untuk aku semata mata nak bagi aku makan KFC . haha . haisy , belom habis lagi cerita pasal fast food ni . ada lagi .


MCDONALD & KFC - aku memang suka lah jugak kat mcdonald ni . tapi just makan ayam goreng dia je lahh  hahaha . burger ? haram takmakan ! kawan aku belanja pon , aku tak akan makan . sama jelah dengan KFC . KFC pon macam tu jugak . harapanlah nak makan cikencop pe jadah dia tuh . haha , memang taklah ! ayam goreng dia je boleh masuk perot aku . hahaha .




pelik kan aku ? memang , even aku nampak macam suka makan , tapi memilih sangat . gedik ! ngade ngade .



sampai kawan aku cakap aku ni tak boleh bawak pergi hotel . sebab tak makan benda2 cam tu . okay , fine . aku memang kekampungan sangat . soo ? boleh lah kutuk aku sebab benda yang betul . aku tak marah . hahhaa. tengah baiklah sangat .


next next next ,


aku taksuka makan :



pasta ! pe jadah tah . haha .




hari tu fatin masak , aku g lah rumah dia . dia  paksa aku makan .dia cakap , try jee . aku try , then rasa nak blueeekkk . erkk = = '

kan dah cakap , takleh makan .cecepat aku stop then minum air banyak banyak giloss . hahaha . lawak kan ? ngade ngade , sikit2 takmakan .


if ngan sista aku , dya romantika ni selalu paksa2 aku makan benda2 alah yang aku allergic tu . even dia dah tahu aku memang tak berminat untuk makan benda tu . dia akan paksa and and and akan cakap ,


"wehh, sedap gilosss weh! rugi takmakan .nanti kau kempunan ! cayelah kaklong cakap !sedap giloss ! makan sekali mesti nak lagi . tapi kalau ko tak makan takpee . takde lah nanti kau teringin nak makan lagi . xde lah kau nak mintak kaklong punye . hehe ."






HAHA ! ayat dia memang tak boleh bla .saja bagi aku jealous and nanti kan aku akan nak rasa jugak benda tu  hahaha , pandai kan dia ?


tapi selalunya , sekali dua suap je aku makan . then rasa nak muntahhhhhhhhh ! haha . then stop laah . hahahaha .


okay , next

chicken cop - makanan first yang aku pernah rasa yang buat aku rasa muak gile and and and nak muntah . haha , aku saje saje berlagak bagai nak makan chicken cop ni .sekali dah depan mata , harapanlah , rasa baunya pon dah cukup memeritkan . hahahahaha .






ce tengok . macam sedap jee . padahal , aku tengok je nak muntah dah ! hahahaha !






banyak lagi yang aku tak suka makan ! hahah . panjang kot senarai if aku list at sini . malaihhh lah aku .

okay okay ,

burger
chicken chop
pizza
pasta
spageti


and something else like that lahh !


haha . 




pendek kata , aku TAKSUKA  makan makanan BARAT !


HAHAHA.


fine okay . aku memang pelik gilosss !! so what ? nak cakap aku ni minah kg gile ? pedulik hape aku !

haha .


k baii ,


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

ohh suke sgt !

salam .


today , masa aku ngah keje tadi , umie text .

dia cakap atok aku datang . sekali aku balik , tengok tengok bukan just datang jee . pindah terus kat rumah aku !


OMG .



bukan apa , aku dah lah jenis yang tak suka kongsi bilik ngan orang lain . haha .phm2 jelah . tapi , disebabkan atok , it's okaylahh .


hahahaha .






okay . dat's all .


k baii ,



tqvm.
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Saturday, 9 July 2011

cantik & handsome

salam .

okay , cantik && handsome .

korang rasa korang cantik tak ? handsome ke ?


okay  nak bgtahu .


semua orang handsome .

semua orang cantik .

tapi , kehandsomeman & kecantikn seseorang tu tak de lah based on our face jee okay ? it based on our heart lah dear  :)


even muka kalah ratu cantik dunia or kalah hero filem hindustan lagipon , tapi hati busuk , tak guna jugakkan ? it's useless lah beb .


ada ke patut orang zaman sekarang gunakan kecantikan & kehandsomeman dia tu untuk kepentingan diri sendiri . i means , diorang tak bersyukur lah .

but , tak kurang hebatnya dengan yg already cantik && handsome , then hati pon baik jugak .memang awesome lah kan ? pakej lah . untung sape dapat . hahahah.



cehcehceh , asal pulak entry kali ni story about this haa ? hahah . saje je kot .



 lah malas nak taip lagi .

k baii


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)