My Beautiful Life
From Allah, to Allah

Monday, 31 October 2011

wordless monday

MERAH MAK NGAHH !






jeng



jeng



jeng


.

.

.

.

























































parah lah kalau aku dah pakai kale merah ni -.-



 actually ni sabtu lepas . tapi malas menghapdet :P






k bye !



tqvm.

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Friday, 28 October 2011

Teman hot mummy !

Assalamualaikum



tadi pagi bagun je tetiba hot mummy datang . ajak pergi carrefour . sarapan jap dekat Kopitiam . then , aku mencari kasut untuk bawak pergi UiTM nanti sekali . penat semalam pun tah hilang lagi wehh . tetiba dia ajak keluar lagi hari ni .


semalam !

Klang - Petaling Jaya - Kerinchi - Sunway Pyramid - Kota Kemuning


badan aku macam nak patah je rasa weh . letih betul !


paling aku tak tahan masa dekat Sunway Pyramid . sebab ? berjam-jam duduk sana sebab nak tunggu customer akak aku datang . kitorang sampai Sunway dalam pukul 4 . orang yang nak jumpa tu pukul 8 . so korang boleh bayangkan tak betapa penatnya aku nak tunggu orang tu datang ? memang penat .


so hot mummy ajak tengok wayang dulu ahh . dah lah anak dia ada , memang macam hape lah kan . sampai dua kali aku tukar tudung syiria ! nasib bawak lebih . aku tahu daa . kompom aku tuka .


ko tahu cerita apa yang kitorang tengok ?


APA TENGOK-TENGOK .




memang last lah aku tengok ! sumpaa's tak best . grrr~ yang penting bukan duit aku yang melayang .

ceritanya macam hape je . aku an dah taknak tengok wayang , tapi terpaksa sebab anak buah aku nak tengok . biasalah budak kecik zaman sekarang dah pandai dah .


ohh noo !

dah lah skema gila punya cerita ! pastu semua pelakon nya aku tak pernah nampak . kira macam orang yang tak reti berlakon . sumpaa's skema gila . yang berlakon pun berapa ketul je kot . cerita ni lebih sesuai untuk budak sekolah skema ! buat nak kutuk or what , tapi ini realiti kot . better korang jangan tengok kalau taknak nyesal .


TOTALLY SKEMA . cara dia cakap dalam babak tu pun macam nak tulis karangan Bahasa Melayu SPM . ceritanya banyak gantung-gantung . dah tu pelik . banyak watak wujud tapi last-2 hilang macam tu je . lagi satu , ceritanya lambat . contoh masa dia ngah nak tembak budak sekolah tu , dia boleh pulak bercakap-cakap dengan polis yang dia nak makanan , helikopter tah bagai lah . nak kata lawak tu , aku gelak ahh jugak . tu pun sebab budak-budak dalam wayang tu yang buat lawak . kahkahkah



err , dah cewrita pawsal buwdak sekowlah , memey yang tengowk pongg buwdak sekowlah . ( gedik guna w  tengah ayat kenapa? kasi pelempang sikit ) pangggg! lempang lajulaju



aku rasa kan , cerita libas hari tu is more better than this movie !


keluar je semua dalam wayang tu buat muka hampeh gilaa . termasuk akak aku dan aku . nyesal ohh !



after keluar , pergi sembahyang jap . then jumpa customer akak , pecut aku terus balik rumah sebab umie dah call . kahkahkah


NOTA KAKI : penat penat penat . petang ni pergi tengok phone aku pulokk ! sorry gambar still takde sebab phone masuk sepital lagi . hehe . sorry :)



k bye ,



tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Thursday, 27 October 2011

Meronggeng bersama hot mummy #3 !

Assalamualaikum


okay , semalam aku cuti kan kan ? so , aku kemain lah tidoo tak ingat dunia ! kahkah . kantoi disitu . tetiba , umie aku kejut . hape lagi , sista aku call ajak keluar meronggeng . aku cepat je bangun . dia cakap nak ajak pergi mandi manda . aku dah fikir ,


huh , malasnyeee ! nak kena carik baju lagi . grrr~ 




hmm . aku pun cecepat ah pergi mandi . baru bagun tidur kan ? kehkehkeh .

then setengah jam lepas tu , dia sampai dengan laki dia . aku gelabah ahh ! sebab aku tak bersiap lagi . hoho . so dengan pantas , aku capai baju . aku tanya sista aku , betul ke nk pergi mandi ?


last-2 dia cakap , malaslahh . sooo , kami pergi One Utama je . nasib baiklah bukan Sunway Pyramid !
NOTA : aku dah muak pergi Sunway . sebab tiap kali date je , asek-2 g sunway je . tak caye ? klik SINI dan SINI dan err , maybe aku lupa nak update lagi time ni . kahkah . korang carik lah ekk :)


see ? grr . sebelum gerak tu , abang ipar aku pergi hantar phone dia yang rosak kat Alam Sentral jap .

soalan ! kenapa sekarang musim handphone rosak ? semalam je phone aku . then today , membe aku punya pon rosak jugak . musim eh eh eh ? *abaikan


so , as usual , cehh kemain cakap omputeh ! kakak aku ajak berfotogedik'ss dulu ala-ala model , cehh gitu!


















kalau dah nama adik beradik , dari yang tua sampai yang muda suka berfoto kan kan kan ?

sampai-sampai je sana , pergi sembahyang dulu , then carik tempat wayang . pehhh , dah lah ramai gilaaa . pastu tah pape je ceritanya !

okay stopp . aku pulak dah taknak tengok movie , so tak jadi . tetiba kan , abang ipar aku ajak karaoke . pehhh ! first time wehh ! aku masuk dalam bilik tu ! dah lah sempit . hurmmm . Allah je yang tahu betapa seksanya aku . ohh ya , aku tak suka kot benda-benda tu . lantaklah kau nak cakap aku ni jakun or gedik or kampung or what kan . yang penting aku memang jenis tak suka pergi tempat cenggitu .






ni muka masa mula-mula masuk . memang tak cool ahh !



ni lepas doplohminit masuk . haha . ( tipu. macamlah aku kira )




jangan tanya kenapa muka aku cenggitu. huduh seyhh ! 
no makeup for that day . malas kot nak tenyeh kat muka . nanti sembahyang , kena basuh jugak kan ?




then , dah habis , aku terasa perot aku buat konsert lagu dangdut doo . ohh ya , maybe sebab tak nyanyi kot tadi . tu yang perut aku buat konsert . so aku pergilah buat lemak dekat A&W . makan ayam je kot -.-


then , sista aku tetiba baik gilaa belanja aku baju satu . ohh terharu ! love you lah sista !


baju murahan je . i tak kaya macam uollss :)






hah , budak kecik ni nasib baik tak bising sangat hari ni . kurang sikit tensyen aku . kehkehkeh




then , lepas maghrib , makan lagi dekat Nyonya hape tah nama dia aku lupa . pastu terus balik :)


NOTA KAKI :

semua gambar adalah hak milik HOT MUMMY . disebabkan phone aku still problem lagi ! ada ke patot kemera aku dia salah setting ! last-2 tak boleh snap gambar ! ppffffttt -,-



k bye!


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Wednesday, 26 October 2011

stop boleh ?

Assalamualaikum


sebelum tu , SELAMAT HARI DEEPAVALI siapa yang sambut ye .


okay , aktiviti BERFACEBOOK akan dihentikan sementara waktu kot .


ada orang macam tak puas hati dengan aku .


ku ingatkan kau penawar , tapi RACUN . 



k fine kawan , thanks .


k bye !


tqvm.

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Tuesday, 25 October 2011

masuk sepital dah . . .

Assalamualaikum


tadi tengahari cik pinky aku masuk sepital . tak tahu bila tah nak keluar .


dah lah kena bayar sendiri ! haraplah malam ni keluar . aku rindu dengan cik pinky aku :(


cik pinky = hanphone aku


dengan hati yang sedih , aku hangkut cik dorayaki teman aku pergi hantar cik pinky pergi kedai handphone . sedihnya time aku nak tinggalkan . tapi , redha je laa .


aku cakap kat diri aku ,

TAKPE LAH , TAKDE SIAPA PUN NAK TEXT AKU .


okay , malam ni nak ambik cik pinky balik ! yeayy !


dah lah , mata aku ngantok gila tahap gaban -,- dah berapa hari berturut-turut kena jaga anak buah aku . bukan senang nak jaga budak kecik weh . grrrr~



k bye !



tqvm.
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Monday, 24 October 2011

Sampai hati kau !

Assalamualaikum


hari ni , maybe dah takdir hari aku sedih kot .

ye , aku sedih !


boleh pulak kau buat hal dengan aku kan ? kau dengan aku baru 5 bulan kot . tapi , sorry , aku terpaksa buang kau :(


actually aku tak redha . tapi aku terpaksa . nanti aku bincang dengan ayah dulu ehh ? cian kau . aku sayang kau . kau banyak berjasa dengan aku . tapi kenapa sekarang kau nak tinggalkan aku ? tunggu lah setahun lagi ke . hurmm .



nak kena dapatkan yang baru bukan senang hoi . lagi-lagi macam kau .






























wahai handphone ku , cik pinky sayang , KENAPA KAU ROSAKK HA ?


ape ? korang ingat aku menangis-nangis ni sebab boypren ehh ? no . hahaha .



cian aku , takde siapa nak kejut aku bagun pagi kang .


awak , sorry tau . saya tak boleh nak reply text awak ....



umie cakap baguslah rosak . takde aku nak pandang handphone je . lagi satu , dia cakap aku ni tak penting pun nak guna phone . bukan perdana menteri pun nak guna phone . hmmm , lalu aku merayu dengan ayah . wahhh , gembiranya bila ayah cakap , takpe , nanti pergi hantar repair okay ?


nak yang baru memang tak dapatlah kan . tapi kalau aku pujuk rayu kat ayah , mesti dapat punya lah !


handphone ni aku beli hari tu guna gaji aku sendiri kot . sobsob .

yang penting aku taknak dah guna sony ericsson ! better beli nokia 3310 yang campak anjing kompom anjing mati .



dah lah , a lot of sad !


k bye !



tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Sunday, 23 October 2011

dolu-dulo ohh !

Assalamualaikum


Hello uolls , hari ni aku bosan gilaa kot. so tetiba , *ceh tetiba kunon! okay next , tetiba aku teringat zaman jahiliyah plus skema plus kanak-kanak plus gedik nak mampuih plus sememeh=sakai plus hingusan semua lah !

sebab tu tajuk kemain DOLU-DULO . aceehhh .


aku rasa zaman paling aku gila , paling bising , paling nakal , paling jahat , paling gedik , paling jahiliyah , paling poyo gila tahap gaban .

semua paling ahh wa cakap sama lu beb ! gua ganas dolu . opss , dulu . wa paling bising dalam kelas dulu . wa boleh cakap apa wa suka ! mulut wa takde insurans dulu sebab tak masuk insurans lagi masa tu . hoho . pangggg! *okay lempang sebab over.




cuba korang tengok ni !







hah ! kau hadooo ??
ganas tak gua ?



chill okay . aku tahu uolls terkejut tu . kehkehkeh . aku memang spontan gila amik gambo ni . orang lain semua cover cun , aku sorang buat muka ganas yang memang menunjukkan keperibadian aku masa sekolah dulu . err , dulu lah sangat ! cakap je tahun lepas . okay gambar ni tahun lepas punya,. time form 5 .



hah lagi satu ! aku dekat sekolah dulu suka jerit kat telinga orang sampai pekak . nasib baiklah budak kelas aku jenis yang err . paham dah aku cemane .


sampai lah satu hari tu kelas aku kena perform untuk satu show khas yang mewajibkan setiap kelas sesi pagi buat satu show dalam english . kira setiap hari rabu mesti ada kelas yang kena buat show . *cehh,bajet macam sekolah aku dulu tempat tunjuk bakat je.


so, sebagai nak elakkan dari semua budak kelas aku tak turut serta , kami buat satu show pasal KAHWEN . kau hadoo ? err . abaikan !


nak tengok ? nak ? ehem . kalau korang bijak , try cari aku PELAKON yang mana ! haha .





 



perhatikan dengan teliti yee :)



sumpah aku menggigil gila berlakon . spontan beb ! gua ganas-ganas pun tapi gua takot ohh ! hoho


tak sangka dapat tepukan gerumuh ! serammmmm gilaa . siapa pegang tangan aku time tu memang rasa aku dudok dekat peti sejuk yang beku tu haa . kehkehkeh . 


kebetulan pulak masa tu aku bawak lappy aku . pehhh , masuk kelas , apa lagi tunggu ? semua tangkap gamboo guna webcam doo ! for uolls punya information , aku dengan budak kelas aku , GILA POSING . hah aku siap caps-lock lagi . ini kenyataan beb ! tak caye ? 

see -







hah ! ni lepas turun tangga je , terus bukak webcam and semua posing ! wahhh !
err , ramai kan ? yang penting aku yang kecik terselit tu ! kehkeh





dalam kelas :) time ni yang laen semua dok posing kat kemera mahal diorang .
depan kiri : zara , mai , wawa, ekin , eyka , aku





ni lah jejaka yang tak berapa nak hero sangat kat kelas aku . ade lagi tapi tak muat nak posing dalam ni jugak. haha
depan : ewan . atas sebelah kiri : amirul a.k.a. mok , anas , najid , babad





bila semua bersatu , habis macam nak retak je lappy aku time tu . kemain memasing nak posing .





kiri : dayah , seyra , laila , ana , zara , aku . 
opss , kantoi dah aku pelakon yang mana satu !





ehem . yang besoo sikit tu , NAJID HAMIMI . geng aku . suka kutuk orang . that's why lah kelas ni retak sana sini . bising sangat dengar suara aku ngn dia ni . 
err , dia posing ayu sebab nak cover lettuw !





see ? kemain semua nak posing dalam lappy tu . lappy tu kecik je kot. memey tak muat ahh ! kahkahkah






taraaa ! kunon nak cover ayu ! puuiiihhh ! 
sebelah aku ni analisa . ganas cm aku jugak . ni cover jee .




taraaa !
ni lah geng aku . kami enam orang :)
makan kongsi , minum kongsi , nangis pon kongsi , nasiblah boypren pon tak kongsi . hehe



ekceli satu kelas tiada rahsia . sorang gaduh ngan orang lain , semua sibok back-up . cehh . haha .
like brother , like sister lah . hoho .result kami semua lebih kurang je A nye . kami tak pentingkan diri . kehkeh. *ayat bajet sebab result menghampehkan ! pangggggg! *lempang lajulaju .



korang yang agak-agak nak check it out dengan diorang , bolehlah pergi kat pesbuk diorang .

diorang ni dijamin tak sombong ! kehkeh .



eh eh ? tengok ni !












gambo atas ni berangan tak sudah . aku bosan time tu dah habis kelas , kebetulan bawak lappy , ape lagi loncat-loncat ah tangkap gamboo ! *okay loncat tu tipu ! 



hah . budak kelas aku dulu doplohnam orang jee . tak ramai kan? biasalah , kelas sains campur akaun . siapa nak masuk? semua nak keluar dari kelas tu sebenarnya . tapi sesetengah je yang berjaya tukar ke kelas sastera . yang lain terpaksa duduk macam orang terpaksa belajar sains tulen . alhamdulillah , tulen tulen pun , kami dapat jugak masuk u ! yuhuuu ^^




so korang , kalau bosan , sorry eh . blog ni pon blog huduh je . saja-saja je nak cerita zaman hingusan aku kat sekolah dulu . err . kalau boring , tekan X kat atas sana . 


p/s : semua yang ada dalam gambar ni , aku mintak maaf kalau gambar korang tak cantik . biasalah zaman hingusan kita kot . -.- sorry !



k bye!


tqvm .


LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Saturday, 22 October 2011

saya ada girlfriend !

Assalamualaikum


okay , mulakan hari dengan senyuman setelah beberapa hari saya kesedihan .

erkk ==' pehal pulak tetiba kau skema gilaa ni gmah ? okay abaikan :)


cek nak habaq mai ni haa kat hangpa semua . hang dok baca pasai cerita sedih cek ja kan ? hari ni cek nak cerita pasai benda lain naa . *pangggggggg! lempang aku cepat sebab gedik nak cakap utara . ekceli aku mana reti nak cakap bahasa negeri lain ni. aku pure. acecehh*

aku lahir je dah ada kat johor . now kena larikan pergi selangor pulak. wahh , gua cakap macam gua ni kena larikan orang je kan? takde siapa nak larikan kau gmah ! hoho .

err , apa motif tajuk atas tu ? macam takde kena mengena dengan apa yang aku dah bebelkan dekat atas ni kan kan? sakaii !



ekceli nak tunjuk ni




taraaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!








comel kan dia ? sumpaa comel ! dia sangat comel !
*aku dah puji kau eyka, mcd pongg jadi laa, kehkehkeh


nama dia , hmmm . NURUL FATIKA . just call eyka untuk lebih mesra . *cehh







kalau korang comel , cuba korang teka . mana satu aku ? kehkehkeh. siapa dapat teka , aku suroh posmen anta gula-2 kejap lagi sampai ! :D








okay , muka kanak-kanak kot . yang penting kami nampak anggun *panggggg. lempang lagi sekali sebab bajet anggun . kehkehkeh
perasan tak muka aku pakai tudung bawal nampak macam lain jee . hahak .
ha lagi satu ! bulu mata tu original ye . *err, rasanya tak perlu dibagitahu kot .









ganas tak ? posing dah ayu , tapi sayang , ganas semacam . 
kau ingat ni bapak kau punya meja ke? orang duduk , kau berdiri atas ni .
memang teruk aku time sekolah dulu . hoho

lagi satu , aku lagi tinggi kan dari dia ? kehkehkeh :P




hah ! cukup lettuw ! letak banyak-banyak bahaya . hahahak . ekceli gambar yang berdua ni semua masa aku sekolah tingkatan lima . *ceh bajet macam sekarang kau dah besar sangat kan? cakap je lah gambar tahun lepas. kan senang orang nak paham .

gambar masa ni semua  masa zaman aku tak gemilang dengan tudung syiria . masa ni masih terhegeh-hegeh lagi nak kena iron tudung bawal yang kemain payah nak bentukkan ikut muka aku .

seriously , aku dah tak reti pakai tudung bawal ni . korang tahu tak tudung bawal tu apa ? ala , tudung yang macam aku pakai kat gambo atas tu laaa . 



aku tulis entri ni sebab idea aku dah takde nak merepek benda lain . kehkeh . 

ni lah kawan aku masa aku tingkatan empat & lima . dia baik sangat . sedia dengar apa yang korang nak cerita . even benda tu takde kaitan dengan dia . sebab ada sesetengah kawan , dia tak suka kita cerita pasal peribadi kita . kita je nak dengar cakap dia . kan kan ? tapi setakat ni kawan aku semua bebaik jee . hehe :)

uolls yang nak kenal ngan dia , boleh . tapi jangan lelebih pulokk tau ! dia dah berhusband . eh eh silap ! dah bercouple . hehe . sorry .


dia baru je buat belog . comel dooo . uolls just kelik DISINI je . nanti jumpa lah belog comel dia ! hehe .


*eyka sory , tercurik gambo dalam pesbuk kau sayang . sorry jugak aku teredit gambo kau yang kat atas tu . hikhikhik
*eyka , sayang kau ! dah lama tak muahmuah kan ?#akubukanlesbian



k bye !



tqvm.
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Friday, 21 October 2011

YA ALLAH , PEDIHNYA !

Asslamualaikum



AMARAN KERAS : ENTRI KALI NI AGAK PERIBADI . TAK SUKA? BETTER JANGAN BACA . TERIMA KASIH .








YA ALLAH YA TUHAN ku .......................................

kau kuatkanlah hati aku YA ALLAH !








kenapa semua orang sekeliling aku semua desak aku macam-macam ? aku bukan anak patung . tolong aku tuhan !


weh , kenapa kau selalu paksa aku ? kenapa? kenapa? bukan senang aku nak dipaksa tau . kalau aku taknak , aku taknak lah . please ? jangan buat aku terseksa cenggini weh . aku tak sanggup !


yes! aku jahat . tapi please laaa . aku tak sanggup ! ko cakap kau nangis sebab aku kan ? aku lagi triple nangis sebab kau .



AKU TAK SUKA ORANG PAKSA AKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


kau pun bukan budak-budak tak paham bahasa melayu kan? 



KO MACAM NAK SURUH AKU LAGI BENCI DENGAN KAU JE KAN ?????


aku memang in a relationship . tapi janganlah sampai kau nak suruh aku putuskan hubungan tu sebab kau . please lahhhh !


SEJAHAT-JAHAT AKU , AKU TAKDE LAH SAMPAI TAKDE PERASAAN DEKAT ORANG !


aku rasa dah berjuta kali aku bagitahu kau , aku tak suka orang paksa-paksa aku . nampaknya kau dah melampau weh . jangan sampai aku benci kau . sumpaa . kalau aku dah benci someone tu , memang sampai bila-bila lah aku benci . 


aku jenis yang tak suka dipaksa . memang pantang aku . kalau aku nak , aku boleh cakap sendiri weh .

aku memang kecewa gila sekarang. memang kau cakap kau kecewa dengan aku sebab aku in a relationship sekarang .



tapi aku SANGAT KECEWA dengan kau sepuloh kali ganda sebab kau dah buat hati aku pedih macam kena hiris je rasa !

totally kau memang tak paham bahasa punya orang !


korang , macam mana nak handle orang yang jenis macam ni ha? yang suka paksa-paksa dalam perhubungan . aku memang macam takde life je rasa kalau orang ni suka paksa-paksa aku .







huwaaaaaaaaaaaa T______________________________________T


thanks weh sebab dah seksa hati aku . yupp , aku tulis benda ni penuh perasaan . sambil menangis . sebab kau . kau sanggup buat keputusan yang kau rasa diri kau je yang nak capai bahagia kan? orang lain, semua yang rapat ngan kau memang back up kau sebab dia tak tahu apa dah jadi dengan jiwa aku . aku mintak sesangat , lepas ni kalau aku dah tak contact kau lagi , please lah jangan cari aku lagi . aku dah tak larat nak jawap soklan kau lagi .

soklan kau yang selalu kau tanya aku .

"AGAK-AGAK BILA KITA BOLEH KAPEL ? "

serius aku dah bosan gila dengan soklan tu . sumpa aku dah muak , benci semua lah dengan soklan kau tu . pleaseee =.=

sebab kau , aku dah rasa macam 'kenapa aku dapat banyak sangat masalah? '

padahal , benda tu simple je . kau dah buat aku serabut . semua sebab CINTA .

kau cakap aku lah orang yang ko cari selama ni . kira aku ni kompom wife kau . tapi kau dah buat jaminan ke? ada kau tanya tuhan then tuhan cakap ye ?

aku tak sanggup lagi . please lah bagi aku bahgia dengan hidup aku . aku mohon kat kau .

kalau kau baca ni , aku harap kau paham . aku tahu , kau mesti bukak blog aku ni . 

aku nak  kau tahu , aku akan jauhkan diri aku dari kau sebab aku  taknak bebankan otak aku . aku tahu apa yang aku buat ni macam kejam je . macam nak hukum kau je kan ? sorry to say , aku terpaksa . kau tak payah tanya kawan-kawan aku lah aku okay ke tak . yang penting diri kau . umie ayah kau sayang kau . banyak lagi perempuan kat luar sana tu nak kat kau . kenapa mesti kau tunggu aku ? tak bosan ke? aku jahat . jangan tunggu aku .aku taknak kau nyesal ngan aku . aku ada orang yang aku sayang sekarang . please jangan buat aku kecewa !







untuk korang yang tengah sedih jugak tu , jom sama-sama baca doa atas ni okay ?


sorry uolls , terpaksa dengar aku bebel panjang-panjang dalam entri ni . aku terpaksa . kalau aku tak luahkan , aku tak tahu nak luahkan kat siapa lagi . sorry .


pada yang tak suka aku bebel , no sokay .
yang sudi baca sampai habis , thanks .



k bye , A LOT OF SAD - Aziemah A's



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Thursday, 20 October 2011

angkat ke terangkat ?

Assalamualaikum


wah tajuk aku . macam nak buat laporan kat surat kabo muka depan an? acecehhh ! kemain lagi kau yee?


straight to the point please =='

okay , korang masa sekolah menengah dulu pernah terkena fenomena ADIK ANGKAT tak ? err , perlu ye di-caps-lock-kan . nanti korang tak nampak pulak aku tulis hape kan? kehkehkeh


hm bunyik aku tanya soklan ni kan , macam aku ni nak marah korang je ye ? no . aku tanya je :)


sebab aku takde lah pemes sangat sampai orang nak mintak aku jadi adik angkat semua tu . kalau aku , takde pulak la nak gatal ambik adik angkat ni . setahu aku lah kan , adik or kakak or abang angkat ni boleh jadi kalau some person tu tak cukup atau memerlukan gila perkataan ANGKAT ni.


Actually dah lama aku nak tanya semua orang , kenapa perlu adik angkat ? kenapa perlu abang angkat ? kenapa perlu kakak angkat ? kenapa mesti ANGKAT ? turun takde ke hape ?


ohh , berlegar-legar dalam kepala hotak aku soklan-soklan yang memang tak akan keluar exam kat mana-mana paper pongg .


aku ingat lagi ,

gugurl lah kan , kalau ada abang angkat yang HOT , hensem lah bagai kompom wahhh ! bangga seyhh !

kalau boboy , dia bangga kalau ada adik angkat gugurl yang comel , hot .

memang bangga tahap gaban ahh wa cakap sama lu !

aku sendiri pun tak ingat , aku ada adik angkat or kakak angkat ke tak . tapi selalunya time sekolah lah berangkat-angkat ni kan ? lagi-lagi duduk asrama . memang akan wujud kot fenomena ni .


yang lawaknya kan , ada sesetengah orang tu , dah berlambak adik beradik pun berangan nak adik angkat lagi ! HAHAHA . sumpaa lawak . bak kata kawan aku lah , adik sendiri pun tak terjaga , ni nak adik lain pulak . kehkehkehkeh


yang takde adik tu , okay lah kot . sampai ada satu tahap tu , adik angkat lebih DIUTAMAKAN dari adik kandung sendiri . kecian adik kandung kau tu nyahh .

sorry to say , sebab ini based on apa yang aku perhatikan lah . opss , entri kali ni takde gamboo . kau nak letak gambo sape? jap lagi ada jugak yang saman aku kang curik gambo orang lain .



ADIK KANDUNG DIDAHULUKAN , ADIK ANGKAT DIUTAMAKAN




barulah adil . kemain lagi macam 1 Malaysia pulak dah kau ni gmah hoi . kalau korang buat slogan cenggini , kompom rakyat Malaysia semua nak ada adik angkat even adik beradik dah mencapai tahap maksimum . huhu .


KALAU TERANGKAT ?


hah ! yang bab terangkat ni lain pulak . nak tahu kenapa? terangkat means abang angkat dia tetiba je nak jadi kan dia girlpren . kebanyakkan orang dah berumah tangga cenggini ahh ! tak caye , pergi lah buat research . hehehe . ni kira jodoh laa . dah aku taknak sentuh bab terangkat ni . bahaye woo .



uollss , entri ni just sukasuka je . jangan ambik hati pulak tau . aku tahu korang pun ada adik angkat or abg or kakak angakat jugak kan ? hehe . sorry ^^


okay . penat dah menaip sebab otak aku tetiba blurrr  =,=




k bye!



tqvm.
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Wednesday, 19 October 2011

kenapa mesti menangis ?

Assalamualaikum


korang yang gugurl or boboy tu pernah kupas bawang merah tak? potong bawang merah? apa yang korang akan rasa masa mula-mula kupas benda alah tu?


mesti macam ni kan?








hahak. okay ni nanges sebab lain .



actually dah lama gila aku nak hapdet pasal benda alah ni . nak buat research tapi lupa je . so hari ni lah masa yang sesuai !

aku tak tahu kenapa aku mudah menangis sebab bawang merah . so sad ! aku belum kaji lagi la kenapa tiap kali aku kupas bawang merah je mesti nak menangis . tapi , kalau kau ada teknik yang betul masa nak kupas tu , memang good ahh . kompom kau terselamat dari serangan bawang merah ni .







satu peringatan !

tak semestinya orang yang asyik menangis bila kupas bawang merah ni , dia jarang masak dekat dapur . ohh ye aku mengaku aku memang jarang singgah dapur kalau bab masak memasak ni. *alamak kantoi dah!

 tapi takde lah jarang sangat . even umie aku yang hari hari masuk dapur pegang bawang merah tu pon boleh menangis sebab bawang merah ni tau .


dia kena guna skill tersendiri tau kalau taknak menangis ni .

kalau macam aku , aku kupas dan potong bawang merah tu kat bawah air yang tengah mengalir . means , makesure korang kupas tu sebelah air yang tengah mengalir macam kat air paip .


ohh , sangatlah sedih rasa macam baru putus cinta je kalau korang nangis sebab bawang merah ni . yang aku pelik , kenapa bawang putih tak macam tu? bawang merah je yang buat aku cenggitu weh !


hmmmm T.T sampai hati bawang merah!


err , macam lah bawang merah tu manusia boleh pujuk kau kalau kau menangis! hoho

aku memang allergic and lemah and takut pada BAWANG MERAH . so , bila umie aku suruh kupas bawang merah je , aku buatlah kerja lain yang tak buat aku sedih . hehe. pedih kot !


aku lagi sanggup potong cili or something else like that dari terpaksa mengeluarkan sejenis cecair dari kelopak mata aku ni . kecian aku tau .


aku try carik kat ENCIK GOOGLE apa puca kita menangis bila potong bawang merah , tapi tak jumpa . ohh sangat sedih ! nampaknya korang just dengar aku membebel meluahkan perasaan je la dalam entri kali ni . heheh



k bye!



tqvm.
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Tuesday, 18 October 2011

baru satu !

Assalamualaikum .


hape tah punya tajuk yang aku letak ni .

tadi aku keluar with hot mummy . bukan keluar meronggeng . kalau meronggeng , dah lama aku hapdet belog tajuk meronggeng laa . ni tadi hot mummy kena teman aku pergi buat medical check up dekat klinik . so , aku ajak dia pergi Klinik Shaik , kat Kota Kemuning .





opss , lupa -.- budak kecik ni pun ikot . maka , beta dengan ini mengisytiharkan beta tensyen ! kehkehkeh



nak tunggu aku buat benda alah tu lama tak lama laa . padan muka hot mummy tu kena tunggu aku . muhahaha . then after siap semua , aku TERPAKSA bawak hot mummy tu makan MCD . kemain lagi dia goda aku . geram mak nyah .





hah . aku punya kompom lah ayam goreng ! sorry , mak tak makan burger nyah ! yang makan burger tu hot mummy . actually aku dah lama tak makan mcd , so teringin lah kan . dah macam orang mengidam je .




nasib baik budak kecik ni tak buat hal tadi . selamat hidup aku . hehe



dah berjam lamanya lepaking dekat mcd , so balik lah . ko nak tunggu apa lagi dekat mcd tu . semak je kau kat situ . hahhak


and now , satu benda dah setel . now , tinggal nak pergi beli barang je . okay , esok beli . hehe


p/s : tak sabar dah nak pergi ni :)



k bye!



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Monday, 17 October 2011

aku RELATIONSHIP? yeke?




Assalamualaikum



wah tajuk kemain nak hot je . macam kau retis je kan gmah ? perasan lah kau gedik ! haha



see lah ni -


*agak-agak korang lah kan , korang percaya ke muka sememeh macam aku ni dah ada relationship ?





sumpa . sememeh gila muka aku . [sememeh=sakai]






yang meng-komen lagi banyak dari yang meng-like . means , diorang tak suka aku ada relationship lettuw ! heheh . bajet pulak aku ni .





aku sendiri tak percaya . kehkehkeh . ada ke yang nak minah gedik macam aku ni? dah terang lagi bersuluh kot kat relationship tu takde tulis dengan siapa kan? so tak payah percaya sangatlah . 




so aku pon menghapdet status terlatest lah cecepat , heheh







hah ! kemain lagi aku menghapdet status ni . hambik kau . aku boleh pulak bagitahu umie . dia gelak sakan ahh apa lagi ! yang kakak aku ni boleh pulak komen-komen kat status aku yang ni . sebab masa dia nak kawen pun , husband dia kena lalu satu test dengan umie aku . kehkehkeh . keciannnn T__T



tah , solat is more important kot . setakat rupa hensem macam retis hot tu , kalau takde ilmu agama baik tak payah kawen . ni umie aku lah yang cakap . penting kot ilmu agama tu . kalau tak , siapa nak didik anak-anak kau dah besar nanti? siapa nak jadi imam nanti? siapa nak nikahkan anak kau nanti?


acecehhh , kemain dah fikir panjang lebar yeee . see? otak aku sekarang dah MATANG . kehkehkeh





muka ni muka matang ? macam kanak-kanak je . tangkap gambar pun menggedik lagi !

kan kan kan ?


haha . abaikan !


so , siapa-siapa yang tanya aku relationship dengan siapa tu , korang tunggu je laa ye . agak-agak ada orang mengaku , dia lettuw ! hehee .




k bye!



tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Sunday, 16 October 2011

mabuk panadol

Assalamualaikum


girls kat luar sana tu mesti ada yang selalu sakit kepala kan ? lagi-lagi time tengah datang bulan kan? senggugut is the most ! YA ALLAH , sakitnya tak terkata kan? aku tiap-tiap bulan kot kena penyakit ni . ya ALLAH , tuhan je yang tahu betapa sakitnya aku . aku menangis je kalau kena .


aku selalu kena benda ni . cara paling mudah aku buat is , makan panadol menstrual . memang cepat lega , tapi kesannya ? aku rasa cepat gila panadol ni bertindak dalam badan aku . tu yang aku suka makan benda ni .


lagi satu , aku jenis yang kalau sakit kepala pun telan panadol actifast . kalau aku sakit kepala , aku mesti menangis jugak . sebab aku jenis yang kalau dapat penyakit , memang teruk aku kena . yela , badan keding memang cenggini .


so , tadi aku godek punya godek internet , terjumpa satu statement ni .






JANGAN AMBIL PANADOL & ACTIFAST, SOLUBE BAGI MEREKA YG ADA GASTRIK UNTUK PENGETAHUAN




INI KERANA PANADOL ADALAH TOKSIN DALAM TUBUH BADAN KITA. IA BOLEH MEROSAKKAN HATIMENURUT DOKTOR, PANADOL AKAN TINGGAL DLM TUBUH KITA SEKURANG2 NYA 5 TAHUN. MENURUTNYA LAGI, PERNAH BERLAKU SEORANG PRAMUGARI MENELAN SEBANYAK PANADOL KRN HAID DAN BERDIRI SEPANJANG MASA, DIA KINI BARU BERUSIA 30 AN SUDAH MENJALANI RAWATAN BUAH PINGANG SETIAP BULAN .



ALTERNATIVE TREATMENT TIPS
Seperti kata doktor tersebut, SAKIT KEPALA DISEBABKAN KETIDAK SEIMBANGAN ELEKTRON/ION DLM OTAK

Sebagai rawatan alternative, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik dan campurkan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2 , mudahnya dengan minuman isotonik itu

kaedah ini sangat berkesan. Kaedah lain ialah merendamkan kaki kedalam besen yg mengandungi air suam. Ia memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.




Jika anda terlalu bnyak mengambil panadol atau paracetamol sepanjang hidup anda seperti mereka migrain, ia akan memberi kesan terhadap sifat yg anda alami dan memerlukan ubat yg lebih kuat lagi untuk mengatasi nya .





dua kali lebih pantas yee ? memang cepat gila dia berkesan



SEE ?



Kakak kat tempat kerja aku dulu pun ada cakap , panadol tak baik . lagi-lagi actifast . 1 bijik dekat 7 tahun baru hilang dalam badan kita ? korang tak takut ke? aku kalau demam or what , just minum air 100plus yang tak sejuk . it's good kot . korang try laa .



lagi satu statement yang buat aku terkejut baca is ,



Mengikut statistik, panadol atau ubat tahan sakit yang lain adalah merupakan salah satu bahan utama orang membunuh diri. Malah, panadol juga merupakan punca kematian tertinggi akibat keracunan disebabkan tersalah makan oleh kanak-kanak. 

Tapi kenapa panadol berbahaya?


Panadol @ paracetamol atau nama saintifiknye acetaminophen merupakan salah satu painkiller utama yang sering diambil untuk menghilangkan sakit. Panadol dikira efektif dan lain dari painkiller yang lain (ponstan, aspirin) kerana ia bertindak terus ke saraf tunjang untuk menghilangkan rasa sakit. Panadol dikatakan lebih berbahaya dari penyalahgunaan steroid adalah kerana panadol mudah didapati serta dijual di merata tempat.


siapa  yang makan tu , hati-hati ye . jangan selalu sangat makan . panadol yang korang makan tu boleh jadik racun dalam badan korang . ibarat bom yang tunggu masa nak meletop je .








so girls , beware !




sumber : ENCIK GOOGLE




k bye !




tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Friday, 14 October 2011

Aku boleh buatlah !

Assalamualaikum .


start sekarang aku kena buat semua benda sendiri . yee , semua sendiri . disebabkan aku dah nak masuk uitm ni , soo aku kena pergi checkup sendiri , beli barang sendiri , semualah sendiri je . okay , aku sedih ! takde siapa nak bawak kan aku .


menangis ? dah biasa sangat dalam hidup aku . aku memang dah tak sabar nak pergi jauh-2 .


k bye .



tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Thursday, 13 October 2011

baby sitter ?








Assalamualaikum



nampak budak kat atas ni? yee . ni lah AHMAD DAIYAN HILMAN . anak HOT mummy ni haaa . pepagi buta , aku tengah tidoo dengar suara budak kecik ni jerit-jerit . walawehh ! tensyen aku dah . so , aku bagunlahh kan? aku mandi , then carik budak ni yang dah ready nak keluar . bukak pintu je , dia keluar terus. 

peh macam nak lari 50meter kat padang je rasa weh ! laju gila dia lari ! then , aku biarkan jee . ko tahu dia buat apa? kemas rumah aku. macam dalam gambar kat bawah ni lah . see? rajin gilaa kan? rajin nak sepahkan ! sampai bawah kereta bapak aku dia carik sampah !



see ? rajinkan dia ? kalah aku ! hhaaha




lihat ! betapa gigihnya dia nak carik sampah bawah kereta ! haha




hilman , memang nakal yee . 



tensyen nya aku jaga dia hari ni hoii !



nasib lah :( dah nama pun budak kecik kan? memang nakal bebeno .




k bye !



tqvm .


LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)