My Beautiful Life
From Allah, to Allah

Saturday, 8 October 2011

my last day at awesome place

Assalamualaikum .





soo sad ! you know why ? acehcehceh , nak cakap omputih pulak tetiba ni pehal kau gmah ? okayy , aku tak berapa nak reti sangat guna omputih omputih ni yee .

tahu sebab apa aku sedih gila ? semalam aku last kerja . actually aku kerja kat Shell Bandar Botanic . siapa-siapa duduk klang tahu lah . belakang GM Klang , depan Jusco Bukit Tinggi tu . haaa , detail aku bagitahu korang kan ? muehehe .


patutnya 30september tu aku last . tapi kena anjak ke 7oktober . sobsob . now , bila dah berenti , kemain eksaited macam nak kerja balik . HAHA . tapi maybe sebab dah biasa buat kerja kot . takpe takpe , ni permulaan gmah !


so , semalam , sebagai last day aku , aku telah diberikan banyak kerja oleh manager aku :(  saja je kan ? takpee , aku rela ! kehkehkeh


semalam semua macam tak percaya aku last . takpe , nanti aku boring , aku datang yee kawankawan . since aku kerja kat situ lah baru aku tahu gred minyak , tahu apa beza minyak , tahu macam mana nak handle orang yang suka maki-maki tak tentu hala , tahu macam mana perangai orang , tahu siapa gatal siapa tak gatal , tahu nak handle orang gila ! ingat lagi tak yang aku kena kacau dengan orang gila tu ? nak tengok balik , klik kat SINI . ini lah kenangan paling menakutkan , menarik dan mengancam yang aku dapat dekat Shell ni . hahaha .


okay , sambung . since kerja dekat Shell ni jugaklah aku first time eksiden , nak tengok story tu , klik SINI . lagi ? yee , ada lagi . since kerja dekat sini jugaklah , aku jadi MATANG . yee , perlu di-'caps lock'-kan ayat itu . muahahaha . matanglah sangat . sebab aku kawan dengan abang-abang dan kakak-kakak yang banyak pengalaman hidup dari aku . kat sini jugaklah aku belajar jadi penyabar , belajar how kita nak solve problems tu .sesungguhnya , banyak suka duka aku kerja kat sini . time stress , itu normal lah kalau kerja .


paling aku rasa aku totally changes is my skin ! kehkehkeh , menjadi gelap , itu perkara biasa kot . then , yang aku berubah is , aku kena cuci toilet , mop lantai , sapu kedai , lap pintu select , lap pam , lap nozzle , macam-macam ahh ! dekat sinilah aku belajar jadi tak malu dan berani ! *ayat aku skema gila kan entri yang ni ? ahh , abaikan .


dekat sini jugak aku belajar kalau orang nak menipu aku , aku dah tahu . hahak . dekat sini jugak aku tahu pasal SHELL . macam mana nak discharged minyak , macam mana nak buat bisnes minyak . acehhhhh , macam aku belajar semua jee . HAHA .


hah ! aku tempek kan kat sini gambar aku berbaju shell .
















soo , sempena hari last tu , sista nana ajak aku keluar dating dengan dia . pergi jj je kot . dengan musuh ketat aku tu haa . tengok cerita LIBAS . pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ! memang tak best ! sebab aku jenis tak suka tengok cerita aksi . cerita tu lebih kepada aksi . pasal takraw . hmm , memang aku tak minatlah kan . korang tahu , aku masuk je dalam panggung tu , ada duaorang je tengah tengok . sumpah lawak ! BHAHAHA . campur kitorang , just lima orang je lah ! hahahahhahahaha . hadoi , nampak beno tak best cerita tu ! korang ,. aku suggest kan , kalau korang suka tengok pasal sepak takraw , korang barulah tengok cerita ni okayy ?? haha . aku ngan musuh ketat aku nak tengok cerita AL-HIJAB . tapi orang yang belanja tu nak tengok  LIBAS ni . layan je lahh .



sebelum tu , kitorang pergi makan dulu . seperti yang dijangkakan , kitorang pergi MCD lah apa lagi . if korang nak tahu , apa yang sista nana ni suka , mesti aku suka jugak . apa yang terlintas dekat hati dia , mesti terlintas dekat hati aku jugak . kami ada chemistry lahh ! haha





aku & sista nana kongsi makan benda alah ni same same . sharing is caring kan ? heheh





lagipun ramai ingat kitorang ni kembar , tak pun mesti customer cakap kitorang ni adek beradek . muka sama . aku rasa tak pun . kalau korang tak caya , see this -







sama ke ? aku rasa macam tak jee -.-



first time aku jumpa orang yang ada chemistry dengan aku dari b-y . haha . anyway , aku akan merindui setiap detik di Shell !

wahhhh ayat , kalah orang tengah fall in love you !


disebabkan hal ini , aku tangkap ganboo kat semua sudut Shell . haha . see -






see ? gelakgelakgelak :D










aku tensyen beno ni ! pehal tah aku upload gambo semua terbalik . geram doo. bila bukak dekat file , takde pulak terbalik cenggini . hah ! korang terbalikkan lah lappy korang tu ye kalau nak tengok . sorry !






rindu dengan sista ni !!!!!!!!!!!!!!




tanam anggur lah aku lepas ni jawabnya ! hahak



k lah bye !



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

3 comments:

  1. wah2. sukebace n3 ni. mesti masyuk kan keje da lame. bley beli iphone4s^^

    ReplyDelete

comments