My Beautiful Life
From Allah, to Allah

Saturday, 31 December 2011

tak guna punya senior . haha

Assalamualaikum


lama aku tak conteng kat sini kan ? aku memang takde mood betul nak menaip ni sebab aku sedang dilanda penyakit . kwangkwangkwang . penyakit lah sangat . cakap je selsema, batuk , abis cerita . biasalah , cuaca tak berapa nak okay kan sekarang ? so normal lah demam demam ni . haha


straight to the tajuk , aku nak tanya korang lah kan , korang masa  kecik kecik dulu pernah tak kentut masa sembahyang ? hahak . ayoyoo . apa yang sengal tanya soalan bioles ni . maksud aku , masa korang dah ada wudhuk tu haa . haha . 


macam hape je kan ? bila dah ada wudhuk , pastu dah siap pakai telekung semua jadah tu , tiba tiba je kau kentut . HAHA . tak dinafikan aku selalu macam gitu dulu . 


well , disebabkan tu semua zaman jahiliyah aku , aku memang tak bukak balik telekung tu or what lah kan , aku terus je sembahyang . sebab dalam kepala hotaks aku just pikir ,


ala , umie tak tau pun. janji aku sembahyang.


gila betul time tu kan ? tak sedar ke yang aku sebenarnya sama je kalau tak payah sembahyang ? haha , tapi , biasalah kan ? budak tak matang . zaman jahiliyah betul lah .


then , time aku baru darjah 1 cenggitu . aku ingat lagi , masa aku tengah sembahyang dalam surau sekolah , aku tak tau pulak perempuan kena sembahyang belakang . aku boleh pulak pergi kat area lelaki , dengan muka yang serabai tu , sembahyang je .



dah tu , ada abang senior masuk surau doo , dorang gelak kan aku and pandang aku depan depan masa aku sembahyang . ohh , masa tu lah aku rasa dia syaitan ! ko tahu , boleh pulak dia gelakkan aku sebab aku sembahyang . aku buat buat khusyuk je sebenarnya . 


sampailah aku tahiyat akhir, aku bace doa , aku blaa pastu aku jeling abang tak guna tu . aku sorang sorang kot . dah tu , lepas habis sembahyang , baru aku sedar aku just sembahyang tiga rakaat je . padahal masa tu sembahyang zuhur . tu haa , gelabah punya pasal and berlakon macam cool sangat sampai aku tak sedar aku just buat tiga rakaat je . tu semua salah abang senior tak guna tu ! haha . kalau lah dia tak kacau aku sembahyang , kompom aku dapat buat empat rakaat . dah tu , dah tau aku tetinggal satu rakaat , aku boleh pulak fikir , "ahh! taknak ah sembahyang lagi . esok je sembahyang!"


haha . tak baik salahkan orang lain ! ish , teruk betul lah kau ni aziemah .



lagi satu , masa sekolah dulu cikgu aku selalu pesan , kalau hati nak sembahyang , mata jangan pandang tempat lain . hati kena ikhlas nak sembahyang . makin tinggi iman kita , makin banyak dugaan Allah bagi . so , abang tu aku jadik kan dia sebagai dugaan aku nak sembahyang . bila jumpa dia kat kantin or mana mana mesti dia bisik ngan kawan dia , " eh ni budak yang bajet sembahyang tu laa!" 


agak kurang ajar disitu yee ? selamba badak je kau cakap aku cenggitu kan ? kau tu lagi la , masuk surau main je pastu gelak gelak . tak sembahyang pulak tu ! grrr . tapi sayang , aku tak ingat dah muka abang tu . err , memang tak perlu ingat kot .



kot kot kalau abang tu baca , bagus jugak . biar dia ingat aku marah dia time tu ! haha



k bye !


tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Wednesday, 28 December 2011

wordless wednesday #3

Assalamualaikum









i feel like crazy !




k bye ,




tqvm.

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Tuesday, 27 December 2011

Meronggeng dengan tersayang !

Assalamualaikum



pehhh . sumpah penat plusplusplus letih sebab hari ni baru balik dari bercuti . homaiii , 3hari2malam . apalah sangat . tapi , okay laa dari takde langsung kan ?



gerak , ahad pagi , sampai sana dalam pukul 3 lebih . pehh , pagi buta gerak , sampai sana petang , biasa lah , ramai orang kan ?


ni semua gambar masa ontheway :)




































yang atas ni pulak time menunggu feri datang . homaii , lamanya nak tunggu . tugas aku kena bawak makanan dalam bekas makanan . sekali , tumpah . semua salahkan aku . yee , fine. aku cuaii . :(





then dah sampai chalet . bilik nya muat untuk family aku . tempat tidurnya pun not bad laa . cuma aku je macam asing dalam bilik tu sebab aku kena pakai tudung doplohpatjam . well , abang ipar satu bilik . redo je laa .



untuk hari pertama , aku lepak dalam bilik je , tapi adik aku goda aku ajak turun pantai . ohh no , sesungguhnya aku mudah tergoda dengan adik aku . HAHA . cepat cepat aku tukar baju , pergi mandi .


hari kedua , kami semua pergi snorkling . gambar bawah ni ontheway g pulau untuk bersnorkling . hehe




















tapi , benda ni laa paling buat aku rasa nyesal and taknak pergi dah . tahu kenapa ? ni haaa .






see ? kaki aku la tu berdarah . kemain dalam bot aku eksaited tak sabar nak bagi ikan makan kononnya . at last , aku yang sedih , nak nangis kau . kaki aku banyak luka doo . tangan pun ! then , ayah gelak kan . homaii , sedih ! then , pergi mandi dekat pulau yang dekat dengan chalet kami , main bola dengan umie , abang , adik and akak aku . ayah kena jaga hilman . kahkahkah .


banyak benda aku dapat masa bercuti kat sini weh . masa malam pertama kami keluar makan kat satu kedai tu , boleh pulak tuan kedai tu gaduh besar dengan kuli dia . homaii , siap bawak pisau and gunting . sumpaa akui dah takut gila time tu . you know why ? depan mata kami je benda tu jadik . siapa tak takut hoi ? umie aku suruh kami makan cepat cepat . then , blaa . padahal air kitorang tak sampai lagi . lauk je yang ada . kenyang tak kenyang , belakang cerita . yang penting bla dari situ . tu misi aku . hahak



then hari kedua , petang tu masa kami tengah lepak lepak tepi pantai , ada orang hilang anak . habis anak dia tu kena marah ngan mak dia . depan mata aku jugak . haisy , ape laa . semua jadi depan mata aku . seram ohh !



okay laa . korang layan ahh gambar ni . penat gila ni . nak tidoo and terus kan misi . haha






ni topi aku ! pink you . aku carik kale merah tak jumpa :(






kaklong yg sakai



kaklong and azie .


aku and umie 



dalam van , nak balik jeti :)


abang





kaklong


adik .





ayah macam tensyen je . haha




k bye !


tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Monday, 26 December 2011

frust dah aku !

Assalamualaikum


hah . aku geram betul ni . phone aku dah rosak balik tah kali ke berapa tah . bak kata umie aku , harap luar je cantik , dalam rosak !


hampeh betul !


menyampah pulak aku dengan phone ni . taknak dah aku beli ni . nyesal gila ! nak mintak phone baru memang harapan ahh nak dapat an ? tunggu aku kerja sendiri baru dapat . kalau dapat pun untung gila ahh !



k bye !


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Wednesday, 21 December 2011

HeritageHijab First Giveaway

Assalamualaikum













hye guys , hari ni ada orang invited aku untuk join satu Giveaway yang sangat sangat aku minat . woahhhh ! awesome beb giveawaynya! jom la join reramai !

syarat diorang takde lah banyak sangat . if rasa nak menang hadiah shawl tu , meh laa join reramai ! lagi ramai lagi meriah ! yeahh ! just klik je kat banner atas tu yee . yang comel gila tu haa . takpun meh klik SINI je okay .




HERITAGE HIJAB


Heritage Hijab ni actually macam blogshop online laa . tak silap aku , baru je start . diorang jual pelbagai jenis hijab . for the most shawl lah kan ? and , some gorgeous clothes . trademark blogshop ni pun ownernya tulis 



"a site for all women"


so , no wonder lah semua barang yang diorang jual is about gugurl kan ? so , mana mana gugurl kat luar sana tu yang sangat prihatin and sangat teruja dengan blogshop online ni , meh laa ramai ramai terjah Heritage Hijab ni ye ! cepat cepat ! banyak baju baju and shawl shawl yang gorgeous lagi murah murah belaka dekat Heritage Hijab ni tau ! 




k bye !



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

wordless wednesday #2

Assalamualaikum






















aku rasa dah cukup menunjukkan aku KEKURANGAN assignment . ni pun assignment nye dah setel dalam kelas . *muka bangga , senyum lebar sampai doploh inchi .

kesian tengok kawan aku yang lain . tak tidoq naa . muka pun stok stok bagun tidoq pi kelas teruihh . kesian depa naa . tapi , nak buat macam mana kan ? dah nama pun student . normal laa . aku ni pun bakal menerima assignment yang berlambak jugak . don't worry Aziemah ! haha



k bye ,


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Tuesday, 20 December 2011

please say no !

Assalamualaikum



sila lihat , baca dan fahamkan dengan teliti -












paham tak ? ke tak reti baca ? tipulah kalau tak reti kan , kalau tak cemana korang boleh nak bukak belog ni kan kan kan ? hahah . kantoi .


kalau agak-agak dah rabun tu , meh aku ulang lagi sekali ye ,




PRODUK INI MENGANDUNGI LEBIH 4,000 BAHAN KIMIA TERMASUK TAR, NIKOTINA DAN KARBON MONOKSIDA YANG MEMBAHAYAKAN KESIHATAN .



nampak tak yang aku bold and gariskan tu ?


boleh baca tak? ke tak boleh baca lagi ? benda ni kan dah terang lagi bersuluh tulis dalam pek rokok tu , yang pakcik-pakcik and abang-abang dekat luar sana dok sedut pasai paa ? ishh , memang peliklah mentaliti rakyat negara ni . sorry kalau termention sesiapa .


lagi satu , rokok sekarang dah ada gambar yang menakutkan dekat kotak tu, tapi uolls still selera lagi kan ? haha .


aku ingat lagi masa aku kerja , customer aku tak kira cina, india or melayu yang beli rokok ni , ada sesetengahnya boleh pulak mintak-mintak dekat aku . paham tak aku cuba cakap apa? haha . cenggini , diorang mintak gambar . nak yang adik la , nak kakak la , nak sakit jantung punya la , nak kaki la , haih memacam . yang lawaknya aku tanya la kenapa nak pilih-pilih ? isi dalam kotak tu sama je kan?

alasan diorang , "memanglah sama dik , tapi geli lah nak tengok gambar tu" . takpun diorang cakap "takutlah tengok gambar tu" . ahh memacam . dah tahu takut , beli jugak kenapa?

yang paling kelakar , diorang cakap cenggini ,


"dunhill doploh satu , nak yang adik punya tau !"


tak pun ,


"mildseven ori kotak punya nak kaki"


hahaha , lawakk do . 

aku ingat lagi masa aku first time masuk kerja , satu hapak jenis rokok pun aku tak tahu actually . even dunhill ! seminggu jugaklah belajar kenal rokok ni . walawehhh , pening doo . lagi buat aku pening . haih . 

pernah sekali tu , customer aku cakap ,


"dik, dunhill doploh !"



sentap mak nyah ! terkejut lah nak beli doploh kotak . gila ke hape ? tak makan nasik ke? huahuahua. rupanya memang orang hisap rokok sebut cenggitu , dunhill doploh means , nak yang ada doploh batang .
start dari tu aku tahu . 






ini dunhill light
apa yang aku nampak , orang india suka hisap rokok ni . based on apa yang aku nampak lah kan .



yang dunhill kale merah tu normal . kira perisa original . kehkeh . yang hijau , rasa menthol . 


orang yang beli rokok tu orang yang sama je wehh hari-hari . ya Allah , cepat gila diorang hisap sampai satu kotak sehari weh . dasyat an ? homaii , aku yang jual masa tu pun pandang 2kali orang tu . betul ke ni ? muka suci je , tapi hisap rokok . ohh man ! tak macho dah .



yang aku tengok lah , dunhill merah ni tak kira melayu cina or india, semua hisap . rokok mildseven pulak lebih kepada orang cina yang beli . kalau winston , budak-budak , remaja selalu hisap . sebab MURAH . lapan hengget setengah jeee . haha


dunhill untuk orang dah kahwin dan dah bekerjaya lah selalunya sebab mahal , sepuloh hengget . Pall mall pulak orang melayu dengan india yang selalu beli . cina ada , tapi jarang-jarang ahh . yang paling nampak kesan ketara is rokok BENSON . huahuahua . ni memang orang-orang tua je yang beli . bunyik pun macam rokok orang tua kan? 


then , CAMEL . rokok ni comel . aku suka tengok . well , rokok paling mahal sikit . sepuloh hengget patposen jee . yang selalu beli orang-orang kaya je . takpun jenis orang yang belagak . tak caya? aku tahu laaa , aku kaji . opss . don't jugde a book by it's cover . heheh


wahai orang lelaki atau perempuan yang memang perokok tegar , please lah , hentikan merokok ye . tak kecian ke dengan budak-budak macam ni ?










budak-budak macam ni masih kecil , diorang perlukan udara yang bersih ! haha tetiba .




actually ayah aku dulu seorang perokok yang tegar . tapi dia pun dah berhenti merokok sebab dulu masa dia merokok , badan tak payah cakap lah , gepeng gilaa . paling aku tak suka , lepas dia makan je mesti nak hisap rokok . soo , aku marah dia . if dia pegang je rokok , cecepat aku cakap ,




"hah ! nak hisap rokok, jangan sengsara kan orang lain boleh tak? pergi hisap jauh-jauh sana ! bau dah lah macam errrkkk -.- ! ayah hisap , tak dapat penyakit , orang yang hidu ni yang dapat kesannya !"


#ayat aku agak kurang ajar di situ . heheh


then , bapak aku pulak sedar yang aku satu family pulaukan dia bila dia nak merokok , soo dia rasa tersisih ahh . lagipun that time ustaz ada ceramah , cakap rokok tu haram di sisi Islam . so dia buat keputusan kurangkan merokok . start je bulan puasa , dia terus benti . hebatkan ayah aku? yeah! that is the most thing i love my dad so much ! sangat tekad dalam buat sesuatu !



dia cerita , ramai kawan dia cakap macam-macam start dia dah tak hisap rokok . ada yang cakap tak jantanlah bagai. tapi dia tak heran pun . dia biar je . memang teruji lah kejantanan kau , tapi jangan teruji sebab benda bodoh lah yee . dosa dah dapat . kau sengsarakan orang lain satu hal lagi .


so abang-abang , pakcik-pakcik , atok-atok luar sana , hentikanlah merokok ye ! please say TAK NAK ! kuatkan semangat , tabahkan hati . acececehhh , poyo pulak .

jangan ingat atok-atok takde yang merokok . ada je . makin tua , makin banyak pulak dia hisap weh . kalah bapak-bapak ni haa . haha . ingat SMOKING KILLS ! korang beli rokok tu ibarat bakar duit je tau . duit free melayang macam tu je .


kepada yang tak merokok , tahniah ! andalah lelaki paling macho di alam semesta ini kerana anda telah mengatakan TAK NAK ! untul diri anda . tapi jangan cakap tak merokok , tapi kau hisap dadah , ganja bagai pulak ye ? lagi menyusahkan negara kalau cenggitu !


dan untuk maklumat korang , Kementerian Kesihatan Malaysia ada buat satu contest gambar paling kreatif tau . syarat dia senang je .korang just tangkap gambar bersempena dengan tema TAK NAK ! , tapi gambar yang korang tangkap tu tak boleh ada gambar rokok langsung . even batang rokok or kotak rokok . mencabar kan ? yaaa .

just tangkap gambar je kot . lantaklah korang nak interprem macam mana sekali pun . janji ikut syarat then ada peluang besar nak menang . dari korang dok tangkap gambar korang je an ? better tangkap satu gambar kreatif pasal TAK NAK! merokok ni .


hadiah dia lumayan weh ! rugi lah tak join . dapat duit free je !



tunggu apa lagi ! nak join ? korang just klik kat SINI . korang jugak boleh vote peserta-peserta yang dah join tau . goodluck yaa !


and yang ada facebook tu , rajin-rajinlah LIKE kat SINI . thank you :)



k bye !



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Sunday, 18 December 2011

i love red !

Assalamualaikum


hye guys , hari ni , pagi pagi buta dah kena bagun sebab kolej aku ada buat family day . ohh man , takde lah family sangat . biasa je .


so aku lah orang pertama yang eksaited gila bagun dari roommate aku yang lain . ohh ye , sangat cool okay . hahaha . sampai sana je , daftar nama semua , then dapat ribbon . ribbon tu ada kale merah , ungu , hijau , biru and oren . guess what ! aku dapat kale merahh . yaaa ! i like it !

selalunya aku akan dapat kale biru . sebab aku tak pernah lagi terpisah dengan kale biru . but pagi tadi , buat pertama kalinya aku dapat kale merah ! sangat cool okay sebab aku sekarang memang gila fanatik dengan merah . hahaha .


tak caye? baju aku totally kale merah weh . HAHAHAHA



sambung balik . ha lepas dah habis semua , balik la pe lagi . ngantok doo . and now nak tidooq . maii !



layan laa gambar ni ye .








budak jumpa tepi jalan . HAHAH .





muka sebelum bersukan . haha




muka mintak kaki je .




berdua bersatu , cewahhh . haha




see ? merah kan kan ? haha




go merah go ! :D





k bye !


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Saturday, 17 December 2011

UNTITTLE

Assalamualaikum


hari ni pepagi buta aku dah kena bagun sebab dah janji dengan roommate aku untuk study kat library . homaii. betul ke ni AZIEMAH ? aku sendiri macam tak percaya je weh . kahkahkah . so , lepas solat subuh , tidur kejap , then bagun terus mandi makan semua , then lepak library . ohh yeah ! aku berjaya sampai ke library . kehkehkeh .


kebetulan roommate aku , si pama tu kena buat assignment . so dia terjumpa satu buku ni . betul betul menarik perhatian aku nak baca doo .
















taraaa . wah ,memang laju je aku rampas buku tu dari tangan dia semata-mata nak baca pasal cinta . yaaa . aku harus baca . dalam buku ni banyak dia sentuh pasal cinta . totally aku baca cinta ni just mendatangkan banyak dosa weh . paling aku setuju sangat sangat is time dia cakap pasal fakta tentang cinta hari ni .


cinta melalui pandangan pertama . yaa . ramai orang sekarang cinta kat someone yang lain sebab cinta pandangan pertama lah . means , kali pertama dia nampak orang tu . haruslah kan ? bagi dia orang tu cantik/handsome gila an ? and sesuai dengan dia .



next , lalu kawan . yela , kawan dia ajak jumpa , kawan dia pulak kebetulan bawak kawan , so that kat situ lagi kita dah boleh nampak yang diorang tu kenal through kawan diorang kan ? takpun , diorang ni asalnya rapat as a friend , tetiba pulak kawan dia boleh fall in love dengan dia . ohh ! tak cool langsung doo ! korang boleh imagine tak yang korang rapat dengan someone , tetiba je dalam diam , dia ada hati kat korang . ohh ye , macam tak seronok je weh . tapi ada kelebihan jugak kan ? sebab , as a bestfriend , kita dah boleh kenal hati budi and kekurangan pasangan kita tu . so takde lah susah susah kau nak selidik kat kawan dia pulak . err , macam pelik je ayat aku ni ? *abaikan



JENIS-JENIS CINTA di ZAMAN MODEN SEKARANG :



  • cinta monyet : berlandaskan syahwat
  • cinta semusim : sering berganti pasangan
  • cinta buta : yang haram turutdilakukan demi cinta
  • cinta terlarang : tanpa restu
  • cinta imaginasi : cinta dalam khayalan
  • cinta kilat atau lokasi : cinta kerana kegiatan tertentu
  • cinta materialistik : cinta harta benda
  • cinta munafik : cinta pura-pura
  • cinta tubuh : cinta seks
  • cinta belas kasihan : cinta kerana kasihan
  • cinta maut : berakhir dengan kematian
  • cinta orang tua : tidak mahu mengecewakan orang tua
  • cinta populariti : cinta kerana pasangan terkenal
  • cinta warisan : berkenaan pusaka
  • cinta nasab atau keturunan : sama keturunan
  • cinta agama : mempermainkan agama , misalnya pura-pura memeluk Islam sebelum memurtadkan pasangan
  • cinta suci : cinta yang jauh daripada kepentingan peribadi



kredit to : MOHD SYAMIL & ADRIANA BALQIS




oh yeah . korang kategori yang mana ? harap haraplah tak tergolong . aminnn .
aku harap aku pun tak terjebak sampai macam tu , amin .


sekadar perkongsian . tiada kena mengena dengan sesiapa . aku pun terjumpa buku ni masa kat library tadi -.- heheh




k bye !


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Wednesday, 14 December 2011

FAKTA ni weh !

Assalamualaikum



hye guys , korang nak tahu tak 5 FAKTA tentang aku ?



you know why i say that ? because got someone don't know who i'm very well .



and , disebabkan kelas pagi tadi lecturer suruh create kan perangai positif and negatif membe sebelah masing-masing , aku dengan gagahnya tulis pasal Eliyana . Well , aku sentiasa berkepit dengan dia doplohpatjam sekarang . dah macam belangkas . sampai roommate aku cakap kitorang ni dah macam couple sejati . ohh men ! dia dah ada boyfie lah . gila engko aku pulak nak jadi boyfie dia ?








dia sangat cun . aku pulak semakin gelap. ohh men ! seri iskandar ni memang panas gila . -FAKTA






haha . lupakan .



yang penting , meh aku cerita 5 fakta tentang aku .



- SUKA TIDUR DALAM KELAS

ini fakta gila . kekadang , aku masuk kelas , buat muka baca buku and konon konon nya study , padahal aku tidur . dah abis masa , kawan aku kejutkan , and balik kolej . see ? how big i love sleep ? HAHA . so bad ! yang terer nya , aku tak sangka aku boleh tidur time duduk tegak . korang imagine lah sendiri macam mana rupa aku time tu . kahkahkah


- BILA AKU JALAN , AKU TAK PANDANG ORANG

ini memang realiti . aku ni , kalau boleh , aku jalan tunduk bawah je . macam apa je kan ? kang tak nampak jalan pulak . so jalan memang pandang jalanlah . aku tak kan sesekali pandang muka orang . serius weh . aku MALU . homaii , kalau lah kawan aku baca mesti diorang tak percaya sebab perangai aku ni kalau dah kenal dengan seseorang tu , tak dijangka ! sangat lah berbeza . so jangan jangka kan aku ikut pandangan pertama korang . haha


- AKU KADANG-KADANG GEDIK

ohh yaa , ini pun realiti jugak . tapi bila aku rasa aku ni tetiba je macam gedik , cepat cepat aku cover ayu . kahkahkah . means , aku akan cakap sendiri , "eh, gedik gila kau aziemah!" ohh yaa , itu salah satu cara nak bagi orang tahu bahawasanya aku bukan gedik sebab aku gedik , tapi TERGEDIK . err , paham tak ?


- BILA AKU TENGAH MENANGIS , JAUHI AKU !

yang ni pun sama jugak . tak kiralah tengah menangis tahap macam mana pun , even aku menangis macam aku nak banjir dalam bilik tu , better tinggalkan aku sekejap . tunggu lah esok hari nya , baru korang pujuk . know why ? sebab jumlah air mata yang keluar tu akan bertambah banyak , banyak dan banyak bila ada orang yang prihatin and tanya , "kenapa weh? okay tak ? weh , ce cte!" grrr . aku memang sensitif . sensitif aku bila aku dah start menangis , habislah . so , biarkan aku reda, baru korang tanya .


- MULUT AKU MAIN LEPAS JE

ni fakta yang kawan kawan aku selalu cakap kat aku . aku jenis yang cakap main lepas je . kira mulut laser laaa . kekonon nak nasihat orang , tapi nasihat cara tak betul . kahkahkah .contoh , "weh, ko tak gosok gigi ke? busuk doo!" homaiii , kalau lah aku jadi orang tu , comfirm aku terasa . kecian orang tu . hahak .




aku rasa dah cukuplah 5 kan ? nanti kalau ada fakta fakta menarik tertarik tu , aku cerita kat korang lagi naaa !







DON'T JUGDE THIS GIRL BY HER FACE . -FACT




k bye !



tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Tuesday, 13 December 2011

cek mai dah !

Assalamualaikum


hye all :)


disebabkan kelas pagi ni pukul 10 , sempatlah aku nak menghapdet benda alah ni kan ? ehehhe . lama tak story mory dalam belog ni . aku ketandusan idea sejak duduk kat Perak ni . totally asyik fikir pasal kelas , kelas , kelas .

ohh man ! satu fakta tentang aku sekarang , kulit aku dah gelap . kahkahkah . pehhh , kaki aku tak payah cakap ah , belang belang ohh . sebab ? aku pakai kasut heels yang corak dia jarang jarang tu . tetiba lah kan , kaki aku jadi belang belang . nampak sangat kat sini panas terik kan ?


muka aku , tak payah cakap ahh . belang macam kuda belang dah . roomate aku yang petih gebu tu pun dah gelap . sobsob . takpe , redo je lah . nak study punya pasal . kena belajar jadi susah kan ? alhamdulillah , aku redoo . cewahhh ! haha


for the fisrt , aku tak tahu kenapa ada sorang mamat ni , boleh pulak taruh perasaan dekat aku . glup glup . aku konpius doo . yang macam sakainya , aku boleh pulak feeling layan jiwang jiwang sekarang ni . memang pehpeh lah kan ? aku sendiri terkejut dengan perubahan tu ! sejak bila aku dah pandai layan jiwang weh ? siyes aku tak suka dengar lagu jiwang dulu .


hey guy , kenapa kau buat aku punya hati jadi suka kat jiwang haa ? ayoyooo . aku rasa macam erkkk . stop it aziemah ! kau datang perak ni untuk belajar , bukan untuk bercinta ! cuba pegang kata kata kau tu sikit . jangan cepat jatuh hati dekat orang kalau taknak merana kemudian hari ! yaaa . aku sedang berusaha untuk tidak ada perasaan macam gitu .


untuk pertama kali jugaklah , aku rasa aku ni macam stupidos sangat sebab senang senang je nak cinta orang . love not easy as abc aziemah ! ingat tu ! kemain aku berjanji janji bagai sebab nak makesure aku dapat habiskan study aku dengan jayanya ! so kenalah jadi matang sikit kalau nak berpegang sangat dengan prinsip kau tu aziemah !


tapi , tak mustahil lah kalau hati aku berubah ubah sebab hati manusia subjektif , boleh berubah ubah kan ? sedangkan yang pakai tudung litup pun dah tak pakai tudung sekarang . apa lagi kalau setakat iman senipis kulit bawang ? cewahhh . ceramah pulak dah .


aku harap dan terus berharap , aku takde masa nak fikir benda alah tu . sometimes love can make you happy and sometimes love can make you badly . so renung renungkan lah aziemah !




k bye !


tqvm .

p/s : sekarang aku suka dok post entri takdak gambaq kan ? chill :)
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Monday, 12 December 2011

AKU CINTA PADAMU ?

Assalamualaikum




tajuk kemain lagi . ni tajuk lagu Siti Nurhaliza je kot -.-













Andainya engkau ku miliki
Sejak dulu sebelumnya
Andai ku curah rasa hati
Mungkin kini ku tenang di samping mu

Belum puas ku menikmati
Kesan kasih sayang kau terpaksa pergi
Ingin ku terus dicintai
Walau bisikanmu azimat berduri

Bila cinta berbunga
Jadi airmata di jariku

Betapa ku cinta pada mu
Katakanlah kau cinta padaku
Sematkanlah ku di hati mu
Walau di mana berada
Ingat ku dalam doa mu

Hiasilah hati
Dengan cinta suci
Selamanya

Gemerlapkan jiwa
Semikanlah cinta
Semoga kau dan aku
Akhirnya bersama
Akukan menunggu
Walaupun seribu tahun lagi 









pehh . gua jiwang gila malam ni !


gilaa ahh ! habis bising bilik aku gara-gara aku bukak lagu atas ni . sesuai kot dengan apa yang aku feel sekarang . errkkk . yee jee . mana ada . tipu je .





k bye !



tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Sunday, 11 December 2011

sunday make me boring !

Assalamualaikum


hari ni memang betul betul buat aku takde mod . dengan assignment aku tak siap lagi . grrr . redo je laa .



tetiba bagun tidur tadi girlfriend aku ajak pergi library siap kan assignment . so aku ikut je laa even takde feel nak pergi sana .


alhamdulillah , siap jugak akhirnya . siap tak siap , rupa rupanya aku salah eja . macam apa je kan ? kena padam balik . ingat nak buat balik , tapi aku ni pemalas . lagi lagi time takde mood cenggini , so liquid je ahh . cantik tak cantik , belakang cerita . asal siap . hoho


agak lama jugaklah aku duduk kat library tu . tak lama perut aku pedih , cecepat setel kan assignment , terus pergi makan. and now , dah free . boleh tidur .................



hahahah . tak senonoh punya anak dara , tak elok tidur siang kan ? so , aku kemaslah bilik ni apa yang patut . roommate aku mamee , balik rumah . so aku amik alih meja study dia . kehkehkeh


sebab meja study aku tersorok kat dalam . so tumpang meja dia and study . wahhh , tak sangka aku boleh study ! cewahhhh . sebab aku rasa mood aku macam dah takde je dah . maybe sebab hari ahad kot . esok , dah start kelas macam biasa and aku dengar test minggu depan ! wahh , menggelabahlah aku cenggini .


tak boleh jadi , kena study jugak !


AZIEMAH BOLEH !


k bye! aziemah nak study dulu !


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Saturday, 10 December 2011

NO FEEL

Assalamualaikum


malam ni aku memang feeling jiwang gila ! aku memang frust sikit malam ni . malam semalam , aku rasa tak sedap hati and tiba tiba teringat dekat ex aku , fauzi .

ohh man ! speechless ! tak tahu nak cakap apa . sebab rupa-rupanya dia excident :(

patutlah aku rasa semacam je malam tadi and tergerak hati nak text dengan dia . even kitorang dah takde apa-apa relationship yang serius . hanya sebagai kawan . yaa . alhamdulillah , dia okay , takde lah teruk sangat .


okay . ending .






now , aku rasa macam hati aku ni sedang berbunga bunga . tapi sayang , bunganya dah layu . sangat tidak cool ! aku tak rasa dia akan pandang aku lepas aku cakap aku taknak ada relationship dengan dia . aku memang nak fokus kat study je . tapi tulaaa , dia dah buat hati aku berbunga weh .


ingat senang ke nak buat hati aku macam gitu ? senang ? senang ke ? haaa ?


grr . aku rasa macam apahal aku stupidos sangat nak suka orang macam tu je . ingat future kau AZIEMAH ! benda tu lambat lagi nak dapat . jodoh semua kat tangan tuhan . just doa je . aminnn


tapi aku pasrah je . and sekarang roommate aku memasing dah ada boyfie tipu sendiri . ohh man !




si nyah dah jumpa sorang mamat yang muka dia macam AFGAN .

si pama dah jumpa sorang mamat yang muka dia macam SYAHIR .

TAK LUPA ,

si mamee dah jumpa sorang mamat yang muka dia macam DAFI .


memang syiokk lah kan ?


aku ? aku ? aku ?

aku tetap tak jumpa siapa siapa . untunglahh diorang . nak retiss je . hahaha


takpe , study more important !


k bye !


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Thursday, 8 December 2011

Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2011

Assalamualaikum


hari ni aku takde pape nak post . lagipun ada orang ajak aku join bloglist dia . aku join je laa . senang je nak join ni . jom lee reramai join !













KLIK JE GAMBAR ATAS NI .




cepat tau ! dah nak tutup laa .



k bye !


tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Wednesday, 7 December 2011

SEMALAM ?

Assalamualaikum


semalam aku punya birthday , so TERIMA KASIH BANYAK BANYAK pada yang wish kat aku tu yee . sayang korang semua laa ! yang tak wish , tak sayang . hahak . sayang jugaklaaa . penat aku tunggu punya tunggu , ada someone ni memang tak tahu langsung bahawasanya semalam birthday aku .



ohhh sad ! sangat tidak cool . tapi aku berpura-pura cool jee :P


namun !


disebalik kesedihan tersebut , aku happy :D


sebab ?



semalam aku dapat makan free je . yela , nak sambut birthday aku , tak sanggup sebab kawan aku just student jee , tak berkerjaya lagi . so tak boleh nak sambut sangat lah kan .


tapi aku terharu sangat kat orang orang ni .


first , makan tengahari aku , NAJID HAMIMI belanja . wahhhhhhhhhh ! bestnye !


thanks a lot friend :)


soo , jangan leaskan peluanglah kan ? amik semua lauk yang ada kat kedai tu . kahkahkah . sampai penuh pinggan aku dengan lauk je . habisnya tak . hahak . eksyen lebih .


petang pulak , aku busy gila sebab kelas full ditambah pulak dengan koko and malam tu ada mesyuarat kolej , memang tak sempat nak makan malam lah kan ? so roommate aku bawak aku g pasar , dia tanya , nak apa ? aku memain je , tetiba dia belikan aku makanan betul betul . dia cakap sempena birthday aku . wahh , terharu siot ! malam pulak , lepas habis mesyuarat kolej , dapat makan free lagi . hihihi . memang aku suka lah kan ? semalam satu sen duit aku tak keluar pun .


tu bab makanan . yang bagi hadiah ?

ehem . ada lah someone tu tetiba nak bagi hadiah kat aku . nak tahu apa? adalah kan , biarlah rahsia . kahkahkah



siyes , aku terkejut beruk lepas terima hadiah tu . gua tak sangka beb !




thanks a lottt my dear friend ! hikhok


even , aku teringat kat someone tu yang tak wish birthday aku lagi . aku tak tahu apa motif dia text aku pasal cintan cintan . takde pulak dia nak wish . takpe lahh , tak penting kot .


STUDY IS MORE IMPORTANT !


k lahh , nk siap siap g kelas ni .



k bye !


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Monday, 5 December 2011

aku TRANSFORMERS ! KAU ?

Aassalamualaikum



wahh tajuk . kemain ganas macam aku nak bunuh orang je . hahak . actually aku geram ohh semua orang sibuk dok tengok OMBAK RINDU bagai tuu . aku ni , tak dapat . aku dengar cerita tu buat orang feel lebih . kawan aku yang lelaki pun menangis tengok cerita ni weh . terbukti lah kot feel nya ! hahak


err , so , disebabkan aku duduk kat U , kena lah belajar berjimat , belajar kawal diri dari membawa diri tak tentu hala ke mana mana kan ? sebab dulu aku kuat merayap . kahkahkah . hmmm . sokay laa .


korang tengok OMBAK RINDU sabtu ahad semalam , aku pun tengok jugak !


tengok TRANSFORMERS .


KAHKAHKAH . sila gelak . cerita yang dah berabad ni aku baru nak tengok . hello , aku tengok sebab kat u aku ni ada karnival doo . siapa tengok , dapat stiker . stiker tu penting yang teramat sangat untuk student student yang nak duduk kolej untuk semester depan tau !


so , dengan perasaan gelojohnya , aku pun membeli tiket transformers . tu je yang banyak kosong . lagipun murah je . DUAHENGGET jee . mampulah aku nak tengok even dia buat dalam fakulti tempat aku study hari hari -.-



ni lah antara muka muka terpaksa tengok wayang disebabkan stiker -








ohh ye , gambo blur and gelap sebab dalam PANGGUNG WAYANG kot -,-









toilet laa !










opss , gambar 18sx . HAHAHAk






this is my sweety :) sweet sgt dia ni tau ! jln mesti pegang tangan . harus!






mamee , nyah , dot





korang , paham paham je laa . gambar ni semua dalam PANGGUNG WAYANG . soo gelap . hahak . sorry , gambar tak berapa nak berkualiti .



k bye !


tqvm .


p/s : aku rasa aku punya pipi makin beso like pau . okay abaikan!
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Sunday, 4 December 2011

Segmen Aku dan Zodiak

Assalamualaikum


hari ni ada orang ajak aku join segmen baru dia , teheee :)

aku ni bab bab join menjoin ni memang nombor satu lah kan ? hahahak









nak join ? klik SINI je okayy ?


korang just bagi detail pasal nama and birthday korang jee .



NAMA aku Nur Aziemah Binti Ash'ari . huwaaa , skema gila aku bagitahu nama full doo . 

birthday aku selasa ni !

yeayyy . 6 DISEMBER 1993 .

ZODIAK aku SAGITTARIUS .

hah! birthday aku dah nak dekat , tunggu apa lagi ? kahkahkah


okay , dulu sebenarnya aku tak tahu natang apa zodiak zodiak bagai ni weh . last last aku tanya orang baru aku tahu .



korang yang tak tahu nak update pasal apa tu , meh la join ! jom !


k bye !


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

Saturday, 3 December 2011

Segmen | Genk Cari Blogger

Assalamualaikum











taraaa ! hari ni aku bosan , merayap pergi blog orang , join segmen sana sini . kahkahkah


and hari ni aku join segmen kat atas tu .




yaaa ! aku selalu join segmen GENKCORNER . sebab best ! tak menyusahkan hidup aku untuk meng-tag orang lain , kahkahkahkah .



korang yang tak tahu nak hapdet benda apa tu , meh laa join sini ! pakat ramai ramai nahhh !



tarikh tutup : 10/12/2011,Sabtu, jam 2 petang



jom terjah blog lain !




k bye !


tqvm .



LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

meh klik sini !

Assalamualaikum


hello guys , today aku nak story pasal something yang tengah hot sekarang . apakah ? taraaaa !




TOMS














cantik kan ? gojes gila wehh !








cantik kan ? ni lelaki punya patern ahh .







haaa , tang ni khas untuk gugurl .




saboo , bukan ni je yang ada beb . banyak lagii ohh !





























aku tak berapa nak pasti sangat pasal benda benda ni . yang pasti , kasut ni memang awesome gila and tengah hot bak pisang goreng panas . kahkah



kale dia tu yang buat aku macam nak nak nak ! yaa , aku pun bakal beli jugak . 



aku dengar , kasut ni sangat selesa doo . dah tu sebab dia flat . means , dia takde lah nak melecet kaki ann ? sangat cool okay !


harga kasut ni takde lah mahal sangat weh , RM50 jaa . sementara promotion ni . cepatt ! kalau tak , RM80 weh . aku suka aku suka dooo !


kasut ni ada kawan aku yang jual . dia ada kat UPTOWN SHAH ALAM . maii la gi sana !



nak tahu lebih lanjut ? klik SINI .
cepat tau ! siapa cepat dia dapat !



aku pun nak gi beli ni , hikhok >.<


k bye !


tqvm .
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)