My Beautiful Life
From Allah, to Allah

Friday, 25 November 2011

DOT . MAMEE . PAMA . NYAH . apakah ?

Assalamualaikum


ohh sobsob ! sangat sedih ohh bila roomate aku semua dah balik rumah , tinggal aku sorang je . sangat tidak cool okay !


actually aku balik hari ni , tapi petang kang . lama lagi nak duduk dalam bilik ni weh . aku dah siap basuh semua baju , dah siap kering lagi tu . lambatnyaaa ! huwaaa T____T


okaylah , aku nak kenalkan roomate roomate aku yang sopan santun belaka ni haa .

nak kata sopan tu takde lah sopan sangat naa , sikit jaa . aku dok perak ni dah reti sikit sikit cakap utara . hikhok -,-


okay , yang paling rapat dengan aku ni haaa .











NOR AINI .





see ? nama dia pun sopan jaa . first time jumpa awek ni , pehhh . terkejut aku . hang tau pasai paa ? dia tak panggil aku 'saya awak' pun . dia guna 'kau aku' je . muka lembut seyhh . sekali hah! hambik kau . 


lelama kenal , dia memang peramah gila . lembut je weh . dia memang guna kau aku je . tapi dia bersopan santun gila . gelak pun slow jaa . kami semua pakat dok panggil dia 'MAMEE' . sebab ? aku suka bagi dia makan jajan mamee . hahak


dia ambik kos yang sama macam aku . OFFICE MANAGEMENT . tapi sayang , tak sama kelas jaa . kawan yang sporting , asal aku nak merayap je dia ikut . kehkeh . cepat mesra dengan orang . suka gelakkan aku , pendengar bebelan aku yang setia . kahkahkah .



next is . . . . .










SITI NUR LIYANA .



awek ni ganas sikit . kehkeh . tapi dia sopan . aku memula buat lawak pun slow jaa dia gelak . macam aku ni apa je . ahhaha


dia ambik kos perakaunan . budak pandai ohh . hikhok . dia cakap aku fashion designer dia sebab kalau dia tak tahu nak buat style tudung apa , dia suruh aku buat . kalau aku pulak yang buat , mesti ahh cun ohh !


terus jadi retisss budak ni sehari . kehkehkeh .


hah lupa . kami semua dok pakat panggil dia "PAMA" . sebab ? dia suka makan pama . ala , yang macam maggie tu . sikit-sikit pama . last-2 pama lah aku letak nama dia . hahahak :P





last one is . . . . . . .









NURUL FATIHAH





opss , ni kakak ye . umur dia doploh . tapi aku kwanghajoo gila ngan dia . tak panggil akak pun . sebab masa first time aku panggil kakak , dia cakap tak payah . geli . hahak . okay , bagus ahh . takde lah aku nak malu segan gelak gelak ngan dia ni . hikhok  >,<


dalam semua roomate aku , dia lah paling pelik . you know why ? bila dia tidur , sebenarnya dia tak tidur . dia boleh dengar apa yang kau tengah borakkan . kehkeh . pelikkan ?

kami panggil dia "NYAH" . aku tak tahu kenapa , tapi dia yang suruh . hahak . dia ambik kos perakaunan , sama macam PAMA . tapi tak sama kelas jugak .

jaranglah kami turun makan sesama dengan NYAH ni sebab maybe dia segan nak bergaul dengan aku yang macam BUDAKBUDAK ni kot -.-

dia makan dengan budak sebaya dia je . tapi if pergi mana-mana , kami pergi bersama . hehe . dia cun gila wehh . putih gebu gitu . heheh

yang bagusnya , dia ni budak lepasan STPM . so , apa apa yang berkenaan dengan subjek omputih yang kami tak paham , dia lah kaunter pertanyaan :P


*****************************

THE END .



tamat dah story pasal roomate aku . ALHAMDULILLAH , roomate aku semua baik , pemurah , tak kedekut , tak sombong , tak berapa nak gila sangat , cool je ahh . sayang hangpa semua nohh . 

MAMEE , PAMA , NYAH . agak agak diorang panggil aku apa ?


jeng jeng jeng jeng . . . . . . 



DOT . KAHKAHKAH . sila gelak .



cenggini , hari tu aku salah sebut pasal POLKADOT . aku sebut POKODOT . tetiba diorang ejek aku . last-last panggil aku DOT . macam hampeh jaaa -.- 


nasiblah aku redoo .









see ? DOT DOT DOT .



NI DAH GILA KOT .



semua roomate aku dah balik , soo aku buat ahh keje gila dalam bilik ni sesorang -.-



k nak siap-2 nak balik rumah !

home sweet home !



k bye !


tqvm .

LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

5 comments:

  1. hahahah...dot??comey je bnyi.at least ade rumet.sye ni dok sorg je.bapak bosan

    ReplyDelete
  2. fatinshahira : sweet aww~


    aReLaN : hahak , shhhhtttttt. ha? sorang? ciannye awak ,

    ReplyDelete

comments