My Beautiful Life
From Allah, to Allah

Sunday, 17 November 2013

Anniversary of friendship!

Assalamualaikum



Apa? ingat orang yang berpasangan je ke ada ulang tahun? kawan pun ada tau! semalam, genaplah 2 tahun, tempoh persahabatan aku dengan manusia bernama Siti Nur Liyana binti Istamam. si gemuk, si buncit, si singa, si lembu, ahh semua la dia. maaf yana, kutuk kau dekat sini kehkehkeh :p


aku ingat lagi first time jumpa dia masa 2 tahun lepas...

*************************************************

aku masuk bilik, letak barang then bla. dia tak sampai lagi time tu. bila family aku dah balik, dia memang dah ada dalam bilik tu dengan roommate yang lain, Aini & Kaknyah. memang first sekali orang yang aku tegur Kaknyah. sebab dia sampai dulu dalam bilik tu. maklumlah, sebilik empat orang. tanya asal mana kos apa semua then orang kedua aku jumpa Aini. lagi la borak panjang sebab sama kos dengan aku. tak lama lepas family masing-masing dah balik, aku tak terus berkenalan rapat dengan dorang. sebab lepastu dah start MDS (Minggu Destini Siswa). so kami berkenalan masa MDS je.

*************************************************


tapi sekarang, makin nak habis belajar, kami cuma tinggal berdua. yana jela yang sebilik dengan aku sekarang. paling dasyat pernah aku dengan yana alami, gaduh besar. lama jugak tak tegur. yela, gaduh besar kan? biasa la. hahahaha. tapi gaduh gaduh, menyampah menyampah pun sayang jugak.

terima kasih yana sebab jadi kawan aku selama aku dekat uitm ni. kalau aku takda mood, dia je yang paham. kalau aku tengah ada masalah, dia je paham. dia je yang tahu bila aku menangis, bila aku tengah takde duit, bila aku tengah frust. paling penting, bila aku tengah belajar. yaaa ni paling penting. hahaha thanks sebab selama ni paham setiap masa aku. memang kadang kadang gaduh, tapi gaduh manja je kihkihkih.

walaupun kau panggil aku macam-macam, tapi aku tak kisah. aku rasa banyak gila nama dia bagi aku. sampai aku konpius. bila aku ada masalah, aku tak akan terus cerita, mesti aku tunggu dia balik bilik, then cakap "yana, aku ada cerita sedih.." dan aku akan nangis dulu puas-puas baru cerita. kadang benda tu simple je. tapi maklumlah aku kuat nangis. macam budak-budak je rasa. tapi memang macam tu la hidup aku. dia je paham.

kalau bosan, aku akan whatsapp, wechat, tweet dengan dia. padahal katil sebelah je. can you imagine? hahahahaha lawak. tapi itulah life kami. i miss that moment! takpe, lagi berapa hari je nak balik uitm kan. tak sabar nak jumpa kau lagi! hehhehe. emm kalau nak cerita macam tak muat je rasa. hahaha. apa-apa pun, aku rindu kau! hehehe.




THIS!
 


 SITI NUR LIYANA BINTI ISTAMAM
 20 TAHUN
CIRI FIZIKAL : DEBAB, KUAT MAKAN, KUAT NANGIS, GEDIK TAHAP GABAN, CIKGU AKU UNTUK SUBJEK PSIKOLOGI :p




love you friend!
miss you!



sem depan aku insyaAllah last sem, aku harap bila aku takde nanti jangan buat kerja gila yang kita selalu buat tu tau. rindu nak jogging dengan kau, rindu nak naik bas dengan kau, rindu nak usha orang dengan kau, rindu nak jerit-jerit dengan kau, rindu nak mandi ketuk-ketuk bilik air dengan kau, rindu nak makan makanan kau, rindu nak nyanyi dengan kau, paling penting, rindu nak duit kau. kahkahkah *k yang last tu tipu je*


insyaAllah, kawan till jannah, amin ya rabb.
Wassalam.



Salam sayang,
Nur Aziemah Ash'ari
LIKE lah kalau suka entri ni! TERIMA KASIH :)

7 comments:

  1. Semoga berpanjangan persahabatan awk aziemah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak lepas ni sush la nak nmpk miss aziemah kite nak tulis blog dia sb dah mask blaja...selamat mengharungi sem baru nih...

      Delete
  2. I love you gmah.siyez nak nagis bace blog ko nie.uwaaaaa,jhat wt aq nk nagis.confirm aq akn sunyi n sedih bile ko dh x de t.msti x de spe yg leh gnti ko jdi roommate aq t.x de spe yg pahm cmne aq kt bilik.n x kn jmpe punye kawn yg leh gurau gile2 thap gaban cm ko.hahaha.I LOVE U N MISS U TO DEAR!!! :*

    ReplyDelete
  3. cik aziemah slamat hari jadi ea...
    Allah selamat kan kamu, Allah selamat kan kamu, Allah selamatkan Nur Aziemah...Allah selamatkan kamu...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana awak tahu ni Mr. S? kakakaka thanks yaaa

      Delete

comments